מתכון לפסטה עם שמן זית ופטריות

מתכון לפסטה עם שמן זית ופטריות

מתכון לפסטה עם שמן זית ופטריות

פסטה אלי אוליו פונגי – ספגטי ברוטב שמן זית ופטריות

מצרכים:

  • 250 גרם ספגטי
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1/2 סלסלה פטריות (בערך 150 גרם)
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית בזיליקום
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים.
  2. קוצצים את הבצל קטן.
  3. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
  5. כשעולה ריח מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נעשה שקוף – בערך 2-3 דקות.
  6. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד חצי דקה.
  7. מוסיפים את התבלינים (אורגנו, בזיליקום, צ'ילי גרוס) ואת הפטריות.
  8. מקפיצים את הפטריות עד שהן זהובות יפה.
  9. מוסיפים לסיר המים הרותחים את הספגטי עם כף מלח ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה.
  10. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת עם הפטריות.
  11. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב.
  12. מבשלים יחד עוד דקה-שתיים.
  13. מגישים מייד עם גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי) ועלי בזיליקום טריים.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לרוטב ירקות נוספים, כגון עגבניות שרי, זיתים או פלפלונים.
  • ניתן להשתמש בסוגי פסטה אחרים, כגון פפרדלה או פטוצ'יני.
  • ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה לרוטב לקבלת מרקם עשיר יותר.

בתיאבון!

לעוד מתכונים מיוחדים >> בלחיצה כאן 

עוד מרחבי הרשת

>
s