מתכון לבורקס גבינה

מתכון לבורקס גבינה

בורקס גבינה
צילום: depositphotos/ By olhaafanasieva

מתכון בורקס גבינה

מצרכים:

לבצק:

  • 1 חבילה בצק עלים (500 גרם)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את המים, שמן הזית והמלח.
  2. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח.
  3. חותכים את הבצק לריבועים (בגודל הרצוי).
  4. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, הביצה והפלפל השחור.
  5. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע בצק.
  6. מקפלים את שולי הבצק כלפי מעלה ומהדקים היטב (אפשר להשתמש במזלג).
  7. מניחים את הבורקסים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (אופציונלי).
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-20-25 דקות, עד שהבורקסים זהובים.

טיפים:

  • ניתן להוסיף למילוי תבלינים נוספים, כגון פפריקה מתוקה, אבקת שום או אורגנו.
  • ניתן להשתמש בבצק פילו במקום בצק עלים.
  • ניתן להבריש את הבורקסים בחלבון ביצה במקום ביצה טרופה.
  • ניתן לאפות את הבורקסים בתבנית משומנת.

בתיאבון!

רוצים להנות מעוד מתכונים מיוחדים ? >> בלחיצה כאן 

עוד מרחבי הרשת

>
s