מתכון סלט מטיאס קלאסי:
מצרכים:
- 250 גרם פילה מטיאס כבוש (אפשר לרכוש במעדנייה בסופר)
- 1 בצל סגול גדול
- 3 כפות מיונז (אפשר להשתמש במיונז קל)
- 3 כפות מים
- (אופציונלי) 1 כף שמנת חמוצה
- (אופציונלי) 1 כף חרדל
- מלח
- פלפל שחור
- (אופציונלי) עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
- חותכים את פילה המטיאס לקוביות קטנות.
- חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקות.
- מערבבים בקערה את המיונז, המים, שמנת חמוצה (אופציונלי), חרדל (אופציונלי), מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים לקערה את קוביות המטיאס והבצל הסגול ומערבבים היטב.
- מכניסים את הסלט למקרר למשך 3-4 שעות לפחות להתייצבות.
- מגישים את הסלט קר, מקושט בעירית קצוצה (אופציונלי).
טיפים:
- ניתן להוסיף לסלט ירקות נוספים, כגון תפוח אדמה מבושל, גזר מגורר או מלפפון חמוץ.
- ניתן להשתמש במיונז טבעוני במקום מיונז רגיל.
- ניתן להגיש את הסלט על מצע לחם, פרוסות עגבניה או עלים ירוקים.
בתיאבון!
לעוד מתכונים טעימים >> בלחיצה כאן