המרחב החדש של משטרת ישראל בנגב, מרחב "רותם", סיכם השבוע פעילות רשמית ראשונה ורחבת היקף ברחבי הפזורה הבדואית. המבצע, שנועד לבסס משילות ולהגביר את ההרתעה באזור, כלל כוחות גדולים של שוטרים ולוחמי מג"ב שפשטו על מוקדים מרכזיים.
תפיסות אמל"ח ומאבק בהברחות במהלך הפעילות תפסו הכוחות ארסנל נשק משמעותי שכלל שישה אקדחים, נשקים ארוכים וחמישה רימונים. לצד המאבק באמל"ח, המשטרה פגעה קשות בצינורות הכלכליים של הפשיעה באזור, עם תפיסת פאקטים של סיגריות מוברחות בשווי מאות אלפי שקלים.
אכיפה משולבת מלבד המעצרים, בוצעה פעילות אכיפה כלכלית ותעבורתית רחבה: 12 רכבים הוחרמו, ו-48 שוהים בלתי חוקיים (שב"חים) נעצרו. המשטרה הטילה קנסות כבדים וביצעה פעולות אכיפה ששווין הכולל נאמד בכארבעה מיליון שקלים. במשטרה מציינים כי זוהי רק יריית הפתיחה של המרחב החדש, וכי הפעילויות בתוך הפזורה יימשכו בעצימות גבוהה.