כשבועיים לאחר הפיגוע המזעזע שאירע ב-26 בדצמבר באזור בית שאן, הגישה היום (4 בינואר) שלוחת התביעות בטבריה כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגד מעסיקו של המחבל. הנאשם, תושב עראבה בן 45, נעצר זמן קצר לאחר הפיגוע באתר העבודה בקיבוץ מסילות – אותו אתר ממנו נטל המחבל את רכבו של הנאשם ויצא למסע הדמים.
משכורות לשב"חים בלב ישראל מחקירת היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז צפון עולה תמונה מדאיגה: בבוקר הפיגוע, אסף הנאשם מעראבה את המחבל (תושב קבאטיה) ופועל נוסף (תושב עזה) שעבדו עבורו בעבודות טיח. מחומר החקירה עולה כי הנאשם שילם למחבל שכר יומי של 700 ש"ח, בעוד הפועל העזתי קיבל 400 ש"ח ליום עבודה.
במשטרה מדגישים כי העסקת השב"חים היא שהעניקה למחבל את הפלטפורמה והנגישות לביצוע הפיגוע המשולב בו נרצחו שמשון מרדכי ז"ל ואביב מאור ז"ל. "נמצה את הדין עם כל גורם המסייע לשהות שב"חים", נמסר מהמשטרה.