חבר הכנסת בועז ביסמוט תוקף את היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אביחי מנדלבליט – "מנדלבליט בלחץ. מדובר באדם חלש, חסר עמוד שדרה, עלה נידף ברוח."
סרוטונין הוא נוירוטרנסמיטר הממלא תפקיד חשוב בוויסות מצב הרוח, השינה, הזיכרון ותפקודים חיוניים אחרים. לאכילת מזונות מסוימים יכולה להיות השפעה חיובית על ייצור הסרוטונין, מה שמוביל לבריאות כללית וגופנית טובה יותר. הפעם נכיר לכם את המאכלים הטובים ביותר שאפשר לאכול כדי לשפר את ייצור הסרוטונין.
פירות
מבין לא מעט מאכלים שמשפרים את מצב הרוח, פירות הם מקור מצוין לחומרים מזינים מעודדי סרוטונין. אכילת מגוון פירות טריים, כגון תפוחים, תפוזים, בננות ופירות יער, יכולה לספק לגוף ויטמינים ומינרלים חיוניים המסייעים להגביר את ייצור הסרוטונין.
פירות גם עשירים בסיבים ודלים בקלוריות, מה שהופך אותם לחטיף אידיאלי לשמירה על המשקל.
בנוסף, מחקרים הראו שאכילת פירות יכולה להפחית דלקת, מה שיכול לעזור לשפר את הבריאות הנפשית הכללית.
יתר על כן, נוגדי החמצון המצויים בפירות יכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני נזקי חמצון, הקשורים למספר בעיות נפשיות.
בנוסף לחומרים המזינים מעודדי סרוטונין המצויים בפירות, הם מכילים גם פיטונוטריינטים שיכולים לעזור להגביר את מצב הרוח.
לדוגמה, ליקופן, חומר פיטונוטריינט המצוי בעגבניות, הוכח כמשפר את מצב הרוח ומפחית מתח. תפוחים, מקור עשיר לקוורצטין, נקשרו לשיפור המיקוד והריכוז.
אכילת מגוון פירות יכולה לספק לגוף מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים ופיטו-נוטריינטים שיכולים לעזור לקדם את ייצור הסרוטונין.
אכילת מגוון פירות טריים יכולה לעזור לקדם את ייצור הסרוטונין ולשפר את הבריאות הנפשית והפיזית הכללית.
אגוזים
אגוזים הם בחירה מצוינת למזון לכל מי שמחפש להגביר את ייצור הסרוטונין. הם מכילים רמות גבוהות של טריפטופן, חומצת אמינו חיונית המהווה מקור לסרוטונין.
אגוזים עשירים גם בשומנים בריאים, סיבים ותרכובות צמחיות שיכולות להפחית דלקת ולשפר את הבריאות הכללית.
אכילת חופן אגוזים בכל יום יכולה לעזור בשמירה על רמות הסרוטונין. שקדים, אגוזי מלך ופיסטוקים עשירים במיוחד בטריפטופן, וניתן להוסיף אותם לסלטים, לשייקים או לאכול כחטיף.
שיבולת שועל: שיבולת שועל היא מקור מצוין לפחמימות, שיכולות לעזור להעלות את רמות הסרוטונין במוח.
הם גם עמוסים בסיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. אכילת דייסת שיבולת שועל לארוחת הבוקר יכולה לעזור לקדם את ייצור הסרוטונין ולשמור על תחושת שובע לאורך כל היום.
סלמון: סלמון הוא מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3, שיכול לעזור להפחית דלקת ולשפר את הבריאות הנפשית.
אכילת סלמון באופן קבוע יכולה לעזור להעלות את רמות הסרוטונין, כמו גם לשפר את מצב הרוח והתפקוד הקוגניטיבי. זה גם מקור מצוין לחלבון ולוויטמינים ומינרלים חיוניים אחרים.
ביצים: ביצים עמוסות בחלבון וברכיבי תזונה חיוניים אחרים, כגון כולין וויטמינים מקבוצת B. אכילת ביצים לארוחת בוקר יכולה לעזור להגביר את ייצור הסרוטונין ולשפר את הריכוז והמיקוד. ביצים יכולים גם לעזור להפחית מתח ולשפר את מצב הרוח הכללי.
דגנים מלאים
אכילת דגנים מלאים היא דרך מצוינת להגביר את רמות הסרוטונין. דגנים מלאים עשירים בפחמימות מורכבות, המסייעות להגברת ייצור הסרוטונין במוח.
דגנים מלאים מכילים גם ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל מגנזיום, אבץ וויטמיני B, החשובים לייצור הסרוטונין. דוגמאות לדגנים מלאים כוללות שיבולת שועל, כוסמת, קינואה, אורז חום ושעורה.
בנוסף, דגנים מלאים הם גם מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור להפחית דלקת ולשפר את העיכול.
אכילת דגנים מלאים באופן קבוע יכולה לעזור לקדם בריאות נפשית טובה יותר, כמו גם להגביר את האנרגיה הכללית והמיקוד.
מלבד היותם של הדגנים מקור מצוין לפחמימות מורכבות, הדגנים המלאים מכילים גם מגוון ויטמינים ומינרלים, ביניהם מגנזיום, אבץ וויטמינים מקבוצת B, החשובים לייצור הסרוטונין.
אכילת מזונות עשירים בוויטמינים ומינרלים אלו יכולה לעזור לתמוך ברמות סרוטונין בריאות. דגנים מלאים גם עשירים בסיבים, אשר יכולים לעזור להפחית דלקת ולשפר את העיכול, שניהם יכולים לעזור לקדם את ייצור הסרוטונין במוח.
קטניות
קטניות הן מקור מצוין לטריפטופן, חומצת אמינו חיונית המסייעת להגביר את ייצור הסרוטונין.
הקטניות עמוסות גם במינרלים וויטמינים חשובים כמו אבץ, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B. ויטמינים ומינרלים אלו חיוניים לייצור ולמטבוליזם בריא של נוירוטרנסמיטורים.
חלק מהקטניות הפופולריות ביותר כוללות שעועית, עדשים ואפונה מפוצלת. ניתן לבשל אותם במגוון דרכים וניתן להשתמש בהם כתוספת או כמרכיב עיקרי בארוחה.