כך הפך קצר חשמלי בשומרון למסע הסתה עולמי נגד ישראל

דיווח פלסטיני על "הצתה מכוונת של 75 כבשים בידי מתיישבים" הציף את הרשתות החברתיות בעולם. חקירת כבאות והצלה מחוז יו"ש קובעת חד-משמעית: הדליקה נגרמה מקצר בגוף תאורה. האמת יצאה לאור, אך הנזק התודעתי כבר נעשה.

קרדיט צילום: צילום מסך

בשבוע האחרון סערה הרשת בעקבות תמונות קשות של עשרות כבשים שנשרפו למוות בתוך דיר באזור יהודה ושומרון. גורמים פרו-פלסטינים מיהרו להפיץ את התיעוד ברחבי העולם, תוך שהם מאשימים "מתנחלים קיצוניים" בהצתה מכוונת ואכזרית. הדיווח הפך לוויראלי תוך שעות, צוטט בכלי תקשורת זרים ועורר גל גינויים חריפים נגד ישראל.

אלא שתיעוד שהגיע לידי מערכת ניוזדסק מחקירת חוקרי הדליקות של כב"ה (כבאות והצלה) מחוז יו"ש, חושף תמונה שונה לחלוטין. הממצאים העובדתיים בשטח מעלים כי מקור האש הוא בכלל קצר חשמלי בגוף תאורה שהיה מותקן בדיר. הממצאים המעבדתיים שללו כל סימן לחומר דליק או התערבות אנושית מכוונת.

המקרה הזה הוא דוגמה קלאסית ל"פייק ניוז" מתוזמן היטב במערכה על התודעה הבינלאומית. בזמן שהאמת נחקרת בשטח על ידי גורמי מקצוע, השקר כבר "עושה סיבוב" מסביב לעולם ומתקבע כעובדה בקרב מיליוני גולשים. הפער בין התהודה של השקר (מיליוני צפיות) לבין התהודה המזערית של ממצאי הכבאות בישראל, מדגיש את הקושי המדיני בהתמודדות עם עלילות דם מודרניות. גם כשהראיות הפורנזיות מוצגות, הנזק התדמיתי למדינת ישראל וליושבי יהודה ושומרון כבר נחרת בזיכרון הציבורי הגלובלי.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות