מתכון בורקס גבינה
מצרכים:
לבצק:
- 1 חבילה בצק עלים (500 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית מלח
למילוי:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 ביצה
- 1/2 כפית פלפל שחור
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את המים, שמן הזית והמלח.
- מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח.
- חותכים את הבצק לריבועים (בגודל הרצוי).
- מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, הביצה והפלפל השחור.
- מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע בצק.
- מקפלים את שולי הבצק כלפי מעלה ומהדקים היטב (אפשר להשתמש במזלג).
- מניחים את הבורקסים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (אופציונלי).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-20-25 דקות, עד שהבורקסים זהובים.
טיפים:
- ניתן להוסיף למילוי תבלינים נוספים, כגון פפריקה מתוקה, אבקת שום או אורגנו.
- ניתן להשתמש בבצק פילו במקום בצק עלים.
- ניתן להבריש את הבורקסים בחלבון ביצה במקום ביצה טרופה.
- ניתן לאפות את הבורקסים בתבנית משומנת.
בתיאבון!
רוצים להנות מעוד מתכונים מיוחדים ? >> בלחיצה כאן