מדינת ישראל מהדקת את חגורת הביטחון האווירי שלה בעיצומה של מלחמת "שאגת הארי". ועדת השרים להצטיידות אישרה היום (שני) את תוכנית משרד הביטחון להאצה משמעותית של ייצור מיירטי מערכת ה"חץ". ההחלטה, שאותה קידמו שר הביטחון ישראל כ"ץ ומנכ"ל המשרד אלוף (מיל') אמיר ברעם, נועדה להבטיח את מלאי המיירטים האסטרטגיים של ישראל אל מול האיום הבליסטי המתמשך מאיראן ומתימן. מערכת ה"חץ", המיוצרת על ידי התעשייה האווירית, מהווה את השכבה העליונה במערך ההגנה הרב-שכבתי של ישראל, והיא הוכיחה יכולות יירוט גבוהות מחוץ לאטמוספירה לאורך חודשי הלחימה.
התוכנית החדשה, המובלת על ידי מנהלת "חומה" במפא"ת, כוללת הגדלה ניכרת של קצב הייצור החודשי במפעל מל"מ של התעשייה האווירית ובחברות הבת המשתתפות בפרויקט, דוגמת אלביט, רפאל ותומר. שיתוף הפעולה האסטרטגי עם הסוכנות האמריקאית להגנה מטילים (MDA) נמשך באופן הדוק, תוך שימוש בחברת "סטארק" בארה"ב להאצת תהליכי הייצור. שר הביטחון כ"ץ הדגיש כי "למדינת ישראל יש מספיק מיירטים כדי להגן על אזרחיה, והמהלך הנוכחי נועד להבטיח יתרון טכנולוגי ואורך נשימה אסטרטגי להמשך המערכה".
בדרגים המקצועיים במשרד הביטחון מציינים כי האצת הייצור היא לקח ישיר מעצימות הלחימה הנוכחית. ראש מפא"ת, ד"ר דני גולד, הבהיר כי היעד שהוצב לתעשיות הוא הגברת קצבי הייצור בכלל מערכי החימוש האסטרטגיים, הן ההגנתיים והן ההתקפיים. מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, הוסיף כי העבודה מסביב לשעון נועדה להבטיח שטילי ה"חץ 3" יעמדו בחזית הטכנולוגיה המדויקת ביותר בעולם. צעדים אלו מבצרים את העורף הישראלי ומעבירים מסר של איתנות למדינות האזור, בייחוד לקראת פקיעת האולטימטומים הבינלאומיים המתוחים.