המזרח התיכון נמצא ברגעים אלו באחד מרגעי המתיחות הגבוהים ביותר בעשורים האחרונים. בעוד המשטר האיראני מתמודד עם גל מחאות פנימי חסר תקדים ודיכוי אלים שגבה את חייהם של אלפי אזרחים, המערכת הצבאית מול ישראל וארה"ב מגיעה לנקודת רתיחה. דיווחים מהשעות האחרונות מצביעים על כך שהמנהיג העליון, עלי חמינאי, הועבר למתחם תת-קרקעי מבוצר מחשש למהלומה צבאית קרובה.
במקביל, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הורה על תזוזת כוחות מסיבית לעבר המפרץ הפרסי, הכוללת נושאות מטוסים וטייסות F-15E שהוצבו בירדן כהכנה לכל תרחיש. טראמפ שיגר איום חריף וישיר לטהרן כשהבהיר: "אם הטבח במפגינים יימשך – איראן תימחק". האיום האמריקני מגיע על רקע הדיווחים על פקודות ה"ירי על מנת להרוג" שניתנו לכוחות הביטחון בטהרן.
בישראל, התיאום מול הבית הלבן והפנטגון עלה מדרגה. מפקד סנטקום (CENTCOM) נחת בישראל לסבב פגישות חירום עם הרמטכ"ל אייל זמיר ובכירי מערכת הביטחון. גורמים בירושלים מעריכים כי השבוע הקרוב יהיה "מכריע" בכל הנוגע לאפשרות של תקיפה צבאית נרחבת או הידרדרות לעימות רב-זירתי כולל. בצה"ל ובמערכת הביטחון שומרים על דריכות גבוהה, בעוד הציבור הישראלי עוקב בדאגה אחר ההתפתחויות המהירות בגזרות השונות.