פרשיית ניצול חמורה מטלטלת את ירושלים: נהג אוטובוס בחברה ציבורית, תושב מזרח העיר בן 29, נעצר בחשד שניהל רשת מזדמנת של שירותי מין בתשלום בתוך האוטובוס שבו עבד. על פי החשד, הנהג ניצל את נגישותו לקטינים חסרי ישע, בני 14 ו-16, והביא אותם לעיסוק בזנות באזור התחנה המרכזית בבירה.
החקירה העלתה תמונה קשה, לפיה המעשים בוצעו בתוך חלל האוטובוס עצמו – מקום שאמור להוות מרחב ציבורי בטוח. הנהג חשוד לא רק בהבאת הקטינים לזנות, אלא גם בצריכת שירותי מין מהם בעצמו תמורת תשלום. המשטרה עצרה את החשוד אתמול בעקבות מידע שהגיע לידיה, והיום הוא יתייצב בפני בית משפט השלום בירושלים שם תבקש היחידה החוקרת להאריך את מעצרו.
מדובר בשפל חדש של ניצול קטינים בתוך המרחב האורבני. פסקת הניתוח המקצועית מצביעה על הכשל החמור בפיקוח על עובדי תחבורה ציבורית, המנצלים את סביבת העבודה שלהם לביצוע פשעים חמורים הרחק מעין הציבור. השימוש באוטובוס כזירה לניצול מיני של קטינים מהווה פגיעה אנושה בביטחון הציבורי, ומעלה שאלות קשות לגבי האחריות של חברות התחבורה על המתרחש בתוך הכלים שלהן מעבר לשעות הנסיעה המתוכננות.