מתיחות חריפה נרשמה היום (ראשון) בין הדרג המדיני לדרג הצבאי, בעקבות דברים שאמר מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, בשיחה סגורה עם תושבי משגב עם. בהקלטות שפורסמו, הודה האלוף כי קיים פער בין הערכות המודיעין המוקדמות לבין היקף הנוכחות של חיזבאללה בשטח לאחר מבצע "חיצי צפון".
חברת הכנסת טלי גוטליב תקפה את הדברים בחריפות וטענה כי המידע על התעצמות חיזבאללה ועל אחיזתו בנקודות אסטרטגיות היה ידוע ונסקר בהרחבה בוועדת חוץ וביטחון. "האלוף משקר", טענה גוטליב, והוסיפה כי ההערכות המודיעיניות היו ברורות לחלוטין בנוגע ליכולות הארגון.
בצד המבצעי, קצין בכיר בצה"ל עדכן כי חיזבאללה ממשיך לנצל את קרבת עמדות יוניפי"ל כדי לבצע שיגורים, כאשר עד כה זוהו כ-165 נפילות סמוך למוצבי הכוח הבינלאומי. עם זאת, בצה"ל מצביעים על ירידה במורל של פעילי הארגון בשטח ונסיגה של מפקדי שטח לאחור אל מול התקדמות כוחות צה"ל בדרום לבנון.