הדילים בווטסאפ והחייל שהסתבך: נחשפה רשת סחר בנשק ואקדחים של תושבי הדרום

פרקליטות מחוז דרום הגישה כתב אישום חמור נגד ארבעה נאשמים שתכננו עסקאות נשק ותחמושת באמצעות אפליקציית הווטסאפ. מכתב האישום עולה כי הרשת ניסתה לסחור ברובי סער ואקדחים, ואף סיפקה סמים לחייל בשירות סדיר.

פרקליטות מחוז דרום הגישה הבוקר לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום חמור נגד ארבעה תושבי הדרום: הוד אלהוזייל (24), חכים אלהוזייל (21), מוחמד נמר (28) וקרם הוזייל (21). הארבעה מואשמים בשורת עבירות נשק חמורות, הכוללות ניסיונות לביצוע עסקאות בלתי חוקיות בנשק ותחמושת, תוך ניצול פלטפורמות דיגיטליות לתיאום הפעילות הפלילית. על פי כתב האישום, הנאשמים השתמשו באפליקציית הווטסאפ כדי לנהל משא ומתן על מכירת רובי סער מסוג רוס"ר, אקדחים מסוגים שונים ותחמושת רבה, ואף תיאמו באמצעותה העברת מיקומי GPS למפגשים וקביעת מחירים לעסקאות.

מעבר לעבירות הנשק, כתב האישום חושף פן נוסף ומדאיג של פעילות הרשת. הוד אלהוזייל, הנאשם המרכזי בפרשה, מואשם כי היה מעורב גם בסחר בסמים, ואף סיפק חומרים אסורים לחייל בשירות סדיר. המעורבות של חייל צה"ל בפרשה מוסיפה נופך חמור לאירוע, ומדגישה את הקלות שבה מצליחים גורמים פליליים לחדור לשורות הצבא ולסבך צעירים בפעילות בלתי חוקית. בחלק מהמקרים, המגעים שניהלו הנאשמים היו בשלבים מתקדמים ביותר, שכללו תיאום מדויק של אופן המסירה והתשלום עבור אמצעי הלחימה.

כתב האישום מייחס לנאשמים ניסיונות לעבירות בנשק בנסיבות מחמירות, כאשר להוד אלהוזייל ולמוחמד נמר מיוחסות גם עבירות של רכישת תחמושת וניסיונות סחר נוספים. רשויות האכיפה מדגישות כי השימוש בטכנולוגיה ובאפליקציות מסרים מידיים הפך לכלי מרכזי בידיהם של סוחרי הנשק בדרום, מה שמציב אתגר מורכב בפני יחידות המודיעין של המשטרה. הפרקליטות ביקשה לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם, בשל המסוכנות הגבוהה הנשקפת ממעשיהם לביטחון הציבור.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות