דגשים חשובים לבחירת עורך דין תאונות עבודה

דגשים חשובים לבחירת עורך דין תאונות עבודה

החוק מגדיר כל תאונה שהתרחשה במהלך העבודה או לחילופין, בעקבות העבודה בתור תאונת העבודה. במקרים בהם אכן מדובר בתאונות עבודה, הגורם הבלעדי האחראי למימון טיפול רפואי ומתן פיצוי כספי הוא כמובן המוסד לביטוח לאומי. אולם, לא תמיד כל-כך פשוט להוכיח כי אכן מדובר בתאונת עבודה ומעבר לכך, לא תמיד פשוט להוכיח כי היקף הנזק תואם את הפיצוי הנדרש. במקרים כאלו – יש צורך לבחור עורך דין תאונות עבודה מנוסה עבור ייצוג הולם. אז איך בוחרים עורך דין כזה ומה חשוב לדעת לפני כן? במאמר הבא נסביר.
עיסוק בלעדי בתאונות עבודה
הכל הבסיסי והחשוב ביותר באשר לבחירת עורך דין תאונות עבודה – הוא שעליכם לבחור עורך דין שזהו תחום העיסוק הבלעדי או לכל הפחות העיקרי שלו. יש לא מעט עורכי דין ובכלל פירמות גדולות העוסקים בקשת רחבה של תחומים משפטיים וכן גם עורכי דין שעברו הסבה מתחום אחד לאחר. כאשר מדובר בנושא רגיש כמו טיפול בתאונות עבודה – יש צורך לבחור עורך דין שהניסיון שלו הוא בתחום זה באופן בלעדי וזהו למעשה תחום המשפטים העיקרי בו הוא עוסק.
כימיה עם עורך הדין
בניגוד לתחומים אחרים, בהם ייצוג עורך דין עשוי להיות צורך פורמלי ותו לא – כאן עורך הדין מלווה אתכם לכל אורך הדרך, היות ומדובר בתהליך מאוד רגיש. לכן, חשוב מאוד לבחור עורך דין תאונות עבודה שאתם מתחברים אליו ברמה האישית וסומכים עליו. חשוב גם להקפיד על בחירת עורך דין קשוב ומכיל שיכול לסייע לכם להפיק את המיטב מהתהליך שלכם ותוכלו לבטוח בו שיהיה שקוף, אמין והגון.
חוות דעת של מיוצגים
כמו בכל בחירת נותן שירות אחר, גם כאן – חשוב מאוד להתבסס באופן חלקי על חוות דעת של מיוצגים שנעזרו בעבר בשירותיו של עורך הדין בו אתם מעוניינים. ביקורות, חוות דעת והמלצות במידה רבה מעידות על השירות שעורך הדין נותן למיוצגים שלו וכן גם על אחוזי ההצלחה שלו, בייחוד כאשר מדובר בתיקים ומקרים אשר דומים במהותם למקרה הספציפי שלכם.
סבורים כי מדובר בתאונת עבודה? אספו ראיות!
עוד לפני שאתם בוחרים בעורך הדין שלכם ומתחילים בתהליך, הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות במידה ועברתם תאונה שאתם סבורים כי היא תאונת עבודה הוא לאסוף ראיות. ראיות, לרבות ממצאים רפואיים וכדומה יכולות לשמש אתכם לכל אורך התהליך ולכן חשוב לשמור על המסמכים ככל שמתאפשר לכם ולא להחסיר אף מידע חשוב ואף מסמך רלוונטי מעורך הדין שלכם כאשר אתם מתחילים לגבש יחדיו תשתית עבור המשכיות התהליך שלכם. למעשה, כבר בשלב בו אתם מתחילים לבנות את הקו המרכזי עליו יתבס התיק שלכם – עליכם להציג לעורך הדין שלכם את כל הראיות והמסמכים הרלוונטים בידכם.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות