"שיירת נתניהו תיעצר? זה עלול להיגמר בירי"

השב"כ הזהיר מפגינים: "עיכוב שיירת נתניהו עלול להסתיים בירי"

 

שירות הביטחון הכללי (שב"כ) ערך אתמול (שני) שיחות אזהרה לפעילי שמאל שתכננו לעכב את שיירת ראש הממשלה בנימין נתניהו בדרכה לירושלים ולהפגין מולה. באחת השיחות, שתועדה בחלקה, איש שב"כ המכונה "גברי" הבהיר למפגין כי המאבטחים של ראש הממשלה לא יאפשרו עצירה של השיירה, וכי ניסיון כזה עלול להוביל לירי מצדם.

 

אזהרה או איום?

 

השיחה, שהופצה במהרה בקרב פעילי המחאה, עוררה סערה ציבורית. פעילים טוענים כי מדובר בניסיון להרתיע אותם ולפגוע בזכותם הדמוקרטית להפגין, בעוד שבמערכת הביטחון מדגישים כי האזהרה נועדה למנוע סכנה ממשית.

 

"אם השיירה נעצרת – זה אירוע מסוכן שעלול להיגמר בירי," אמר "גברי" למפגין, והסביר כי מאבטחי ראש הממשלה מחויבים לשמור על תנועה רציפה של השיירה בכל מצב. לדבריו, עצירת רכבים בליווי אבטחה עלולה להיחשב לאיום ביטחוני חמור, ולכן כל ניסיון כזה ייתקל בתגובה נחושה.

 

חופש מחאה מול ביטחון המדינה

 

בעוד שהשב"כ והגורמים הרשמיים טוענים כי מדובר באזהרה ביטחונית לגיטימית, פעילים פוליטיים וגורמים משפטיים מביעים חשש מהשלכות המסר. "כאשר אנשי שב"כ מזהירים אזרחים מפני ירי של כוחות הביטחון, זה כבר לא רק עניין של שמירה על הסדר – זה ניסיון לדכא מחאה בכוח," אמר פעיל שהשתתף בתכנון ההפגנה.

 

מנגד, מומחי ביטחון טוענים כי אין כאן שיקול פוליטי, אלא פרוטוקול אבטחה ברור. "שיירה של ראש ממשלה אינה יכולה לעצור מסיבות בטיחותיות," מסביר קצין ביטחון לשעבר. "במצבים מסוימים, ניסיון עיכוב יכול להתפרש כפעולה עוינת ולגרור תגובה מיידית."

 

האם הדמוקרטיה בסכנה?

 

האירוע מציף שאלות קשות בנוגע לאיזון בין שמירה על ביטחון המדינה לבין חופש המחאה. האם אזהרות כאלה הן אמצעי לגיטימי למניעת סיכון ביטחוני, או שהן חלק ממגמה רחבה יותר של צמצום המרחב הדמוקרטי בישראל?

 

בעוד שהמחאה נמשכת, נראה כי הפער בין המפגינים לרשויות הולך ומעמיק – ושאלת גבולות המחאה במדינה נותרת פתוחה מתמיד.

 

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות