ברוסיה מגיבים ומגנים את דברי שר החוץ וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד שדרש משר החוץ הרוסי לברוב להתנצל לאחר שטען כי ל"היטלר היה דם יהודי".
"שמנו לב להצהרות האנטי-היסטוריות של ראש משרד החוץ הישראלי יאיר לפיד המסבירות במידה רבה את דרכה של ממשלת ישראל הנוכחית לתמוך במשטר הניאו-נאצי באוקראינה".
Обратили внимание на антиисторические заявления главы МИД Израиля @yairlapid, во многом объясняющие курс нынешнего Правительства Израиля на поддержку неонацистского режима в Киеве.
О том, есть ли на Украине неонацисты на самом деле: https://t.co/su6LL5VYoX
— МИД России ?? (@MID_RF) May 3, 2022
שר החוץ וראש הממשלה החליפי, יאיר לפיד, תקף אמש (שני) את דבריו שר החוץ הרוסי לברוב.
"דבריו של שר החוץ לברוב הם גם התבטאות בלתי נסלחת ושערורייתית וגם שגיאה היסטורית איומה.
היהודים לא רצחו את עצמם בשואה. הרמה השפלה ביותר של גזענות נגד היהודים היא להאשים את היהודים עצמם באנטישמיות".
שר החוץ הרוסי, סרגי לברוב, עורר סערה שלשום (ראשון) לאחר שטען כי העובדה שנשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי יהודי, אינה סותרת את הטענה הרוסית כי ישנם אלמנטים נאציים באוקראינה.
"העובדה שזלנסקי יהודי לא שוללת את האלמנטים הנאצים באוקראינה – מאמין שגם להיטלר היה דם יהודי. האנטישמים הכי גדולים הם יהודים".
בנוסף, אמר לברוב כי "המתקפות האוקראיניות על דונבאס מכוונות בבירור להטלת טרור על האוכלוסייה האזרחית. זלנסקי משנה שוב ושוב את עמדתו, האוקראיניים חיבלו במשא ומתן".
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov attacked Ukraine and its president #VolodymyrZelensky on Sunday, claiming that "the fact that he is a Jew does not negate the #Nazi elements in his country. I believe that Adolf #Hitler also had Jewish blood."https://t.co/fLadtvvjNG
— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) May 1, 2022
Lavrov held a 45 min propaganda session on prime time Italian TV.
The tv host asked Lavrov “Is Zelensky an obstacle to peace?”
Lavrov brazenly lied re “liberating” ?? from Nazis, stating: “Hitler was of Jewish descent—the biggest antisemites are the Jews."pic.twitter.com/f26cS1eyc7— Rula Jebreal (@rulajebreal) May 1, 2022