עדות מטלטלת או זעקה לשווא?

 

אלי שרעבי יופיע בפני מועצת הביטחון של האו"ם ויספר על אימי השבי

 

ביוזמת שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, צפוי אלי שרעבי – אחד משורדי השבי של חמאס – להעיד השבוע בפני מועצת הביטחון של האו"ם. שרעבי, ששוחרר לאחר חודשים ארוכים בכלא העזתי במסגרת עסקת חילופי שבויים, צפוי לחשוף את הזוועות שעבר ולהעביר מסר חד וברור למנהיגי העולם: "אסור לתת לזה לקרות שוב".

 

מעדות אישית לזעקה בינלאומית:

 

שרעבי היה בין החטופים שחוו התעללות פיזית ונפשית קיצונית. על פי דיווחים, הוא נכלא בתנאים תת-אנושיים, הורעב, הוכה, ונותק לחלוטין מכל מידע על המתרחש בעולם החיצון. "עברנו גיהינום", סיפר בעבר בראיונות, "איבדנו תקווה בכל יום מחדש".

 

 

כעת, כשהוא עומד בפני הנציגים המשפיעים ביותר בעולם, הוא מתכוון לוודא שסיפורו לא ייפול על אוזניים ערלות. "לא מדובר רק בי", הוא יאמר, "עדיין יש חטופים בשבי, ואסור לעולם לשכוח אותם".

 

ישראל מפעילה לחץ דיפלומטי

 

המעמד שבו ידבר שרעבי אינו מקרי. שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, יזם את הופעתו מתוך מטרה להציב את סוגיית השבויים הישראלים במרכז סדר היום הבינלאומי. "זהו קול שבא מתוך החושך", אמר דנון, "ואנחנו דורשים שהעולם יגיב – במילים ובמעשים".

 

 

ישראל מקווה שהעדות תעודד את הקהילה הבינלאומית ללחוץ על חמאס לשחרר את יתר החטופים ולפעול ביד קשה יותר נגד הטרור האכזרי שמופעל מרצועת עזה.

 

האם עדותו תזעזע את המועצה?

 

 

בעבר, עדויות ישראליות בפני האו"ם נתקלו לעיתים קרובות באדישות או בניסיונות טשטוש מצד מדינות מסוימות. השאלה הגדולה היא האם הפעם יהיה שינוי. האם דבריו של שרעבי יצליחו לחלחל אל לבבות הנציגים? האם המועצה תתעורר לפעול?

 

תובנה לסיום: קול שבא מהשבי – האם העולם יאזין?

 

 

עדותו של שרעבי תהיה נוקבת וכואבת, אך בסופו של דבר, השאלה המרכזית היא אחת: האם קולם של הנפגעים יוביל לשינוי אמיתי, או שיהפוך לעוד זעקה הנבלעת ברעש הפוליטי של האו"ם?

 

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות