נתוני גניבות רכב בישראל במלחמה – ואיך זה קשור לביטוח הרכב שלכם?

נתוני גניבות רכב בישראל במלחמה

זה לקח כמה שבועות, אבל הירידה בסטטיסטיקה של גניבות הרכב בישראל מתחילה להתיישר. כעת רק נותר להבין מה לעשות כדי לא להצטרף אליה

אם יש דבר אחד שאפשר לומר בוודאות על המלחמה שהחלה בשביעי לאוקטובר, זה שהיא שינתה את שגרת חייהם של האזרחים בעורף, שכן גם מי שלא נקרא למילואים נזקק לכמה שבועות לפחות כדי להשתחרר מההלם הראשוני. אלא שגם כעבור שלושה חודשים, עדיין רבים מהישראלים לא חזרו לשגרה אמיתית. הדבר מתבטא היטב בהרגלי הפנאי, בתפוסה של מקומות הבילוי, או באופן שבו היום שלנו מתנהל. מבט בוחן יותר על הנתונים שפרסמה לאחרונה משטרת ישראל, מעלה מסקנה די ברורה: החודשים האחרונים השפיעו גם על שגרתם של גנבי הרכב. עד כמה מדובר במגמה מובהקת, ואיך זה קשור לביטוח הרכב שלנו? על זאת ועוד בכתבה הבאה.

מה אומרים הנתונים?

גניבת רכבים היא מכת מדינה בישראל. תופעה המורגשת היטב בערים הגדולות (תל אביב מובילה, אם תהיתם), אבל גם ביישובים רבים בפריפריה. לפי הנתונים שפורסמו לאחרונה, בחודש הראשון למלחמה חלה ירידה של כ-50% בגניבות הרכב בישראל, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. זאת לצד העובדה שעד תחילת המלחמה, איימה שנת 2023 לשבור כמה שיאים שליליים בתחום, כשהזינוק בגניבות הרכב עמד על 120% ביחס לתקופה המקבילה ב-2022. ירידה דומה חלה בעבירות רכוש נוספות כמו פריצות לבתים, גניבה מתוך רכבים וכד'.

מהם הגורמים לירידה בהיקף גניבות הרכב?

לירידה החדה הזו בנתונים יש כמה גורמים. בתור התחלה, יש לזכור כי בשל המצב הביטחוני קיימת נוכחות כבדה ומורגשת יותר של כוחות הביטחון ברחובות הערים ובכבישי ישראל. תוסיפו לכך את העובדה שבאופן טבעי – לפחות בשעות הלילה, פחות ישראלים מסתובבים בחוץ מאז תחילת המלחמה, ותקבלו מציאות שבה גנב רכב מבין שהוא יבלוט הרבה יותר, בסביבה מאובטחת בהרבה.

בנוסף, מאות אלפי ישראלים עברו לעבודה מהבית מאז תחילת המלחמה, ובהתחשב בכך שלפחות חלקם מחזיקים את רכבם בחניה פרטית עם אמצעי אבטחה שונים, הרי שהדבר מקשה גם הוא על הגנבים לבצע את זממם. חשוב לציין כמובן שגם לסגר שהוכרז על תושבי השטחים, יש השפעה על הירידה בגניבות שכן אחוז לא מבוטל ממקרי גניבות הרכב בישראל מיוחס לתושבי השטחים שעוברים לשטח ישראל, גונבים רכבים פרטיים וחוזרים איתם אל שטחי הרשות.

סיבה נוספת היא למשל, שיבושי ה-GPS שנהגי ישראל חווים בחודשים האחרונים, הפוגעים גם בגנבי הרכב שמנסים להיעזר באפליקציות כמו Waze כדי למצוא את דרכם מזירת הגניבה אל יעדם. ניתן לראות זאת דרך חברות המציעות שירותי איתור ומיגון לרכבים המחזיקות תיעודים של גנבים שמתברברים בדרך, מגיעים שוב ושוב לאותה הנקודה, ולפעמים אף מחליטים בייאושם לנטוש את הרכב הגנוב.

 

אבל כאן בערך נגמרות החדשות הטובות. בשבועות האחרונים שוב נרשמת עלייה בשיעור גניבות רכבים, ונדמה שלפחות מבחינתם של הגנבים, הכל חוזר לשגרה. נכון, נתוני הפתיחה עבורם עדיין קשים יותר מבעבר כי המלחמה עדיין מציבה בפניהם קשיים, אבל מומחים מחברות האיתור שאותן הזכרנו קודם לכן מעריכים שהמגמה הזאת תימשך, ואף תתגבר ביתר שאת ברגע שהמלחמה תסתיים.

מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להתמודד עם התופעה?

זאת כנראה ההזדמנות הטובה ביותר להבהיר שתמיד מה יש לעשות בנידון. למשל, להצטייד בביטוח רכב ובפרט בזה המקיף, שיספק מראש את ההגנה הדרושה.

פוליסות ביטוח מקיף מכסות מטבען מקרים של גניבת רכב ועדיין, קל למצוא הבדלים בין חברות הביטוח השונות בכל מה שקשור לשירותים המיוחדים המוצעים, לאופן הטיפול בתביעה, לרמת השירות והיעילות ולמשך הטיפול בתביעה. כך למשל, בביטוח המקיף לרכב של חברת 'ביטוח ישיר', ניתן למצוא את השירות של 'רכב חלופי עד הבית' שבמסגרתו יכול המבוטח לקבל רכב חלופי שיגיע עד אליו עם נהג, ויעמוד לרשותו עד שתתברר התביעה בעניינו. זאת כמובן בנוסף לכל שאר ההטבות והשירותים שהוא זכאי להם מרגע שרכש את הפוליסה. לכן טרם רכישת הביטוח, ערכו סקר שוק ובדקו אילו כיסויים נוספים כמו גם שירותים יעילים, יתנו לכם מענה למקרה שבו רכבכם נגנב.

בסופו של דבר, גם בזמן מלחמה ובוודאי בשגרה, גנבי רכב תמיד יהיו שם. מיגון הרכב ושמירה על כמה צעדי זהירות בסיסיים בהחלט יכולים לסייע, אבל בכל מה שקשור לקבלת פיצוי כספי ומניעת עוגמת נפש, נראה שאין תחליף לרכישת פוליסת ביטוח מקיף הוגנת ומשתלמת. כזו שאפשר יהיה להתנחם בה אם הצטרפנו לסטטיסטיקה.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות