מפקד מחוז מרכז במשטרה ניצב אבי ביטון מתח הבוקר (חמישי) ביקורת על המחאה נגד הרפורמה המשפטית וטען כי המשטרה עסוקה בטיפול באירועי המחאה במקום אירועי האלימות והפשיעה במגזר הערבי. בראיון לגלצ אמר: "המחאות משתקות אלפי שוטרים ברמה הארצית, הם היו אמורים לטפל בפשיעה בחברה הערבית ובסוף הם לא נמצאים במרחב הפלילי".
מובילי המחאה,"כוח קפלן" תקפו את דבריו: "הפשיעה משתוללת, ישראל מדממת ומפקד המחוז מסית נגד המחאה, בורח מאחריות, ומתנהל כמי שמנסה לשפר עמדות במירוץ למפכ"לות".
מובילי המחאה,"כוח קפלן", תוקפים את ניצב אבי ביטון בעקבות דבריו בגלי צה"ל: "הפשיעה משתוללת, ישראל מדממת ומפקד המחוז מסית נגד המחאה, בורח מאחריות, ומתנהל כמי שמנסה לשפר עמדות במירוץ למפכ"לות"@AnnaPines_ https://t.co/aqm5QJh3hZ
— גלצ (@GLZRadio) October 5, 2023
משה רדמן אבוטבול, ממובילי מחאת ההייטק כתב בתגובה בחשבון הטוויטר שלו: "אמירה אומללה של מפקד מחוז מרכז ניצב אבי ביטון, מעבר לזה שהיא אומללה היא גם שיקרית. הינה האמת: 1. עיקר המחאה מתקיימת במוצשים, לצערנו הפשיעה באוכלוסיה הערבית ובכלל הטרור הפלילי הגואה בחודשים האחרונים קורה 24/7. 2. הטרור הפלילי בזינוק מטורף לא בגלל המחאה, הוא בגלל העובדה שבראש המשרד לביטחון פנים יש אדם בלתי מוכשר, ללא יכולת ביצוע שהקיף את עצמו בעוד חדלי אישים. 3. משטרת ישראל נמצאת בחוסר כח אדם ומשאבים מטורף, איתמר בן גביר סיפר סיפורים שהוא אירגן מיליארדים ומעשיות אחרות אבל האמת היא שהשוטרים כורעים תחת העומס וא.נשים לא רוצים להצטרף למשטרה לא מתוקצבת שהולכת ונהיית יותר ויותר פוליטית בשל מהלכי השר הגרוע ביותר בתולדות ישראל.
4. הכי חשוב – המחאה היא הדבר היחידי שדואג שהמדינה הזו תעמוד על תילה לעוד עשורים קדימה. ניצב אבי ביטון, כמו כל אדם שאוהב את המדינה ודואג לעתידה, צריך לחבק את המחאה ולהוריד את הכובע בפני מיליוני האזרחים שיוצאים לרחובות להגן בגופם על הפרויקט הציוני, על ישראל היהודית והדמוקרטית".
אמירה אומללה של מפקד מחוז מרכז ניצב אבי ביטון, מעבר לזה שהיא אומללה היא גם שיקרית. הינה האמת:
1. עיקר המחאה מתקיימת במוצשים, לצערנו הפשיעה באוכלוסיה הערבית ובכלל הטרור הפלילי הגואה בחודשים האחרונים קורה 24/7
2. הטרור הפלילי בזינוק מטורף לא בגלל המחאה, הוא בגלל העובדה שבראש… pic.twitter.com/aov2eWZGJ4
— Moshe Radman Abutbul משה רדמן אבוטבול (@RadmanMoshe) October 5, 2023
כאשר אתם קוראים את דברי ההבל של ניצב אבי ביטון, תחשבו במקביל על ראש אגף סיף ב @IL_police שתועד בחשיפה של @JoshBreiner עובר מעל גופת אדם גוסס בכפר כנא ומסתלק מהשטח. אני מניח שגם זה היה בגלל המחאה??? https://t.co/RoHDWmKozY
— Gonen Ben Itzhak גונן בן יצחק (@GONENB1) October 5, 2023