מי באמת מושך בחוטים בבור חיל האוויר?

 

 

בלב ההכרעות הביטחוניות: הרמטכ"ל, ראש השב"כ ומפקד חיל האוויר מובילים את הלילה הסוער בעזה

 

הלילה היה אחד מהלילות המתוחים ביותר בזירה הדרומית. בעיצומו של סבב הלחימה, ראש המטה הכללי, רב-אלוף אייל זמיר, ראש שירות הביטחון הכללי, רונן בר, ומפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, התכנסו בבור חיל האוויר כדי לנהל מקרוב את התקיפות בעזה.

 

בור חיל האוויר – מרכז העצבים של המבצע

 

בור חיל האוויר, אחד מהמתחמים הביטחוניים הסודיים והאסטרטגיים ביותר של ישראל, מהווה את ליבו של קבלת ההחלטות בזמן אמת. מתוך חדרי השליטה המתקדמים, מתקבלות החלטות קריטיות על מטרות לתקיפה, תזמון המהלכים, ושיקולי המודיעין המבצעיים שמובילים את הלחימה.

 

מה היה שונה בלילה הזה?

 

הלילה התאפיין בשילוב נדיר של יכולות מודיעיניות מתקדמות לצד חימוש מדויק ומתקדם. גורמים ביטחוניים מספרים כי תהליך קבלת ההחלטות היה מורכב במיוחד, שכן לצד הצורך המבצעי בתקיפות ממוקדות, היה צורך לשקלל גם את ההשלכות המדיניות והתגובות האפשריות מהצד השני.

 

האתגרים שמולם עמדו המפקדים

 

1. סיכול איומים בזמן אמת – מידע מודיעיני עדכני דרש תגובה מיידית.

 

 

2. תיאום בין הגופים הביטחוניים – השילוב בין צה"ל, חיל האוויר והשב"כ נדרש להיות הרמוני ומדויק.

 

 

3. היבטים בינלאומיים – כל פעולה נבחנת גם בעין הדיפלומטית, מתוך רצון להימנע מהסלמה לא מתוכננת.

 

 

 

האם זהו שינוי גישה או חלק מהאסטרטגיה הקבועה?

 

בזמן שצה"ל ושירותי הביטחון ממשיכים לפעול בנחישות, עולה השאלה האם אנו רואים כאן מעבר לתפיסת הפעלה חדשה? האם מדובר רק בניהול שגרתי של מערכה או אולי ברקע לפעולות עומק משמעותיות יותר?

 

המבט קדימה: מה צפוי בהמשך?

 

המציאות הביטחונית בדרום ממשיכה להיות מורכבת, והפעילות בעזה צפויה להימשך בהתאם למטרות המבצעיות. כעת, השאלה המרכזית היא כיצד יגיבו הצדדים השונים והאם אנו בפתחו של שלב חדש בהסלמה.

 

 

בזמן שבור חיל האוויר ממשיך לפעול, מפקדי מערכת הביטחון משדרים מסר ברור: ישראל תמשיך להכות בטרור, בכל זמן ובכל מקום שיידרש.

 

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות