מחאת הרעב בעזה

 

גל ההפגנות נגד חמאס מתפשט ברחבי הרצועה, כשהתושבים יוצאים לרחובות בזעקה על המצב הבלתי נסבל – רעב, הרס ומלחמה מתמשכת. האם זהו הרגע שבו שליטת חמאס בעזה מתחילה להיסדק?

 

 

 

הפגנות זעם ברחבי הרצועה: מחאה היסטורית נגד חמאס

בפעם הראשונה זה שנים, תושבי עזה שוברים שתיקה ויוצאים לרחובות בזעקה נגד הנהגת חמאס. המחאה, שפרצה זה היום השני ברציפות, מסמלת את שיאו של התסכול הציבורי מהמצב הבלתי נסבל ברצועה—רעב, הרס ומלחמה מתמשכת.

 

"הם משרתים את ישראל" – תגובת חמאס המאוחרת

 

לאחר יומיים של שתיקה, פרסם חמאס הצהרה בה טען כי המפגינים "משרתים את ישראל". לטענת התנועה, מדובר בניסיון לפלג את העם הפלסטיני דווקא ברגעי השיא של המאבק מול ישראל. ההנהגה הדגישה כי "חיים של סבל עדיפים פי מיליון מאשר להיות בצד של האויב".

 

 

אך נראה שהתושבים חושבים אחרת. רחובות עזה מלאים בזעם חסר תקדים, והתנועה, שאינה רגילה לביקורת פנימית פומבית, נאלצה להגיב.

 

מה עומד מאחורי ההתפרצות ההיסטורית?

 

במשך קרוב לשנה וחצי, תושבי עזה חיים תחת צילה של המלחמה שהחלה ב-7 באוקטובר 2023, בעקבות מתקפת חמאס על ישראל. ההרס האדיר, מותם של כ-50,000 פלסטינים והמשבר ההומניטרי החמור הביאו את האוכלוסייה לקצה גבול היכולת.

 

 

לפי עדויות מהשטח, זעם התושבים מופנה לא רק כלפי ישראל, אלא גם כלפי חמאס—הגוף השולט בעזה ביד ברזל כבר קרוב לשני עשורים. התושבים דורשים הפסקת אש, שיקום הרצועה ושינוי המדיניות הקיימת, אך נתקלים בדיכוי והפחדה מצד השלטון.

 

האם חמאס יכול להתעלם מהמחאה?

 

אנליסטים פלסטינים מזהירים: אם חמאס ימשיך להתעלם מהמחאה העממית, הוא עלול להוביל את הרצועה לכאוס גדול אף יותר. במצב שבו התושבים אינם מסוגלים עוד לשאת את נטל המלחמה, התעלמות מהזעם ההולך וגובר עלולה לגרום לקרע פנימי עמוק שיערער את שליטת התנועה.

 

למרות הניסיונות להשתיק את ההתנגדות, נראה שהמחאה בעזה מסמנת רגע מכונן. השאלה הגדולה כעת: האם חמאס ישכיל להקשיב לעם – או שיבחר בדיכוי בכוח?

 

 

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות