מה יעיל יותר לעסק: אתר או מדיה חברתית?

שיווק באינטרנט_640x640

שיווק חכם עושים היכן שנמצא קהל היעד שלכם; אבל לא כל מקום שבו הקהל נמצא, מספק פתרון יעיל מבחינת עלות מול תועלת.

מעל 90% מתנועת הגולשים העולמית מגיעה ממנועי חיפוש, ובראשם גוגל. מצד שני, רשתות חברתיות כגון טיקטוק ואינסטגרם מייצרות גם הן אפיק שיווקי לא מבוטל. ובכל זאת – כאשר מדובר בשיווק אורגני, יש הבדלים משמעותיים בין שני הסוגים, וכדאי מאוד להיות מודעים לקיומם.

עמית אדלר, מומחה לקידום אתרים אורגני, עם הסברים ודוגמאות.

זה לא כל כך יעיל לראות גן סגור

כמעט 40% מהצעירים בארצות הברית משתמשים כיום באינסטגרם ובטיקטוק כמנועי חיפוש – במקום מנוע החיפוש של גוגל ושירות המפות של גוגל.

עם קצב הגידול המדהים של שתי הרשתות החברתיות הללו, אין פלא. נכון להיום הן מאפשרות חשיפה אורגנית גבוהה בהשוואה לפייסבוק, למשל, שהפכה לבית קברות מבחינת טראפיק חינמי.

מצד אחד מאוד קל לצבור כיום קהל עוקבים בטיקטוק ובאינסטה: כל סרטון שאתם מצלמים מעלים לשניהם במקביל וכך מקבלים פרסום כפול בחינם. אבל מצד שני יש בעיה אחת "קטנה" עם טיקטוק, אינסטה ודומותיהן – כולן בעצם מהוות גן סגור. הבעייתיות במודל הזה מתבטאת בכמה רמות.

שיווק אוטומטי לעומת טרנדים חולפים

בעיה ראשונה – גם אם צברתם מאה אלף או חצי מיליון עוקבים בטיקטוק, התוכן שיצרתם עד היום נדחק מטה במורד הפיד. אם תעצרו את ייצור התוכן למשך חודש, חודשיים, תגלו האטה ניכרת בחשיפה ובאינטראקציה עם העוקבים שלכם, וכן עם עוקבים פוטנציאליים חדשים. מתחרים שלכם שכן פרסמו תכנים בתקופה שבה נחתם, צצים בפיד על חשבונכם.

בעיה שנייה – הרשתות החברתיות לא חשופות ברשת האינטרנט (או לפחות לא חשופות מספיק). ברוב המקרים כאשר מחפשים משהו במנוע חיפוש כגון גוגל או בינג, נקבל תוצאות מתוך אתרים או סרטוני יוטיוב. סרטונים ותמונות מתוך טיקטוק ואינסטגרם כמעט לא מופיעים בגוגל, מה שאומר שמדובר בתכנים שאינם נסרקים ולא ניתן לקבל מהם חשיפה מתמשכת.

אני לא אומר שלא כדאי להשתמש בטיקטוק או באינסטגרם. כמויות החשיפה האורגנית שניתן להגיע אליהן כיום גבוהות מאוד (נכון לעכשיו. גם זה יכול להשתנות מתישהו). אבל לעומת רשתות חברתיות שדורשות עוד ועוד תוכן בתמורה לחשיפה, אתרי אינטרנט מספקים יותר חשיפה עבור פחות תוכן.

זה נכון בעיקר כשמדובר בתוכן "ירוק עד", כלומר נושאים שתמיד יהיו מבוקשים: מתכון לאורז, איך פותחים סתימה בכיור, איך לובשים עניבה וכן הלאה. אותם דברים תקפים גם לגבי יוטיוב – הסרטונים ממשיכים להביא צפיות וחשיפה הרבה אחרי שעלו לאוויר.

תוכן ירוק מבטיח שתמיד יהיו כניסות לאתר שלכם, בהנחה שאתם פועלים נכון. אומנם גם אתרים צריכים תוכן חדש כל הזמן כדי להישאר בחזית, וכך גם ביוטיוב… אבל לא מדובר באותן כמויות מסיביות כמו בטיקטוק או באינסטגרם. לדוגמה – אם באתר שלכם יש כבר 200 עמודים שמכסים את רוב הנושאים החשובים, אפשר להתחיל לעבות ולשדרג תכנים קיימים במקביל ליצירת חדשים.

ההבדל בין אתרים (ויוטיוב) ובין רשתות חברתיות אחרות, הוא שהסוג הראשון בדרך כלל נותן יותר עבור פחות השקעה בטווח הארוך. כמובן שזה לא תמיד נכון. יש לא מעט עסקים שיש עשרות אלפי עוקבים בטיקטוק או באינסטה, והם מרוויחים מספיק לצרכים שלהם.

מי כאן בעל הבית

בעיה שלישית: כשאתם מפרסמים בטיקטוק, אינסטה, פייסבוק וכו' – אתם לא הבעלים של הנכס. זוהי עוד נקודה חשובה מאוד שצריך לזכור ולקחת בחשבון. ברשתות חברתיות אתם אך ורק "משכירים נכס" שנמצא תחת הדומיין המארח; הפרופיל לא באמת בבעלותכם, וכך גם לא התוכן שאתם מעלים.

למעשה, מצב העניינים חמור שבעתיים – אם תפרו את כללי הבית, אתם תיחסמו בלי התראה ובלי שבעלי הבית האמיתיים נדרשים לתת לכם דין וחשבון. זה לרוב קורה בפייסבוק ולפעמים גם באינסטגרם.

אתר אינטרנט, לעומת זאת, נרכש בכספכם (דומיין ואחסון) ולכן נמצא בבעלותכם. אתם יכולים לעשות בו ככל העולה על רוחכם, כל עוד לא הפרתם חוקים פליליים ואחרים.

אז מה בכל זאת עדיף?

התשובה פשוטה – מה שעובד לכם.

אם העסק שלכם מרוויח יפה רק הודות לאינסטגרם ואין לכם צורך באתר, אין פה שום ויכוח.

אבל אם אתם מחפשים מקור הכנסה יציב יותר, שגם נמצא בבעלותכם וגם ממשיך להביא לכם טראפיק לאורך זמן בפחות השקעה – אתר אינטרנט הוא הבחירה הברורה.

זה ממש לא חייב להיות אחד על חשבון השני. השקיעו גם באתר וגם בערוצי מדיה חברתית, כדי לקבל את מקסימום החשיפה במסגרת התקציב שלכם.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות