מהו ציוד למטבח תעשייתי?

המאמר הבא מיועד למסעדנים ותיקים וצעירים, מנהלי מטבחים תעשייתיים ומוסדיים, מנהלי מסעדות המעוניינים לקבל סקירה מהירה על הציוד החדש בעולם המסעדות והמטבחים התעשייתים.

ציוד למטבח תעשייתי מתייחס למגוון רחב של מוצרים, ציוד מכשירים, כלים ואביזרים המשמשים במטבחים המשרתים כמויות גדולות של אנשים, כגון מסעדות, בתי מלון, בתי חולים , קייטרינג ומפעלים קולינריים.

הציוד כולל בין היתר:

תנורים תעשייתיים – תנורי בישול ואפייה לדוגמת קונבקטומטים , תנורי פיצה מקצועיים ועוד.

כיריים גדולים – לדוגמת כיריים הפועלים על גז וא על חשמל.

מקררים ומקפיאים מסחריים – מקררי תצוגה,מקררי גלידות וקינוחים,מקררי אחסון והקפאה של בשרים ודגים ועוד..

מכונות שטיפה – ציוד להדחה וניקיון הכולל מגוון של מדיחים ומייבשי כלים.

מטחנות בשר – מטחנות בשר תלת פאזיות וא חד פאזי,  

מכונות לחיתוך ולבישול מהיר של ירקות , בשר או דגים.

עיבוד מזון תעשייתי – בלנדרים, מלושים, מיקסרים, עיבוד דגים.

כלים אלו נועדו לעמוד בשימוש אינטנסיבי, לעמוד בתקני בטיחות מחמירים, ולספק יעילות גבוהה יותר בהשוואה לציוד ביתי.

מטרת הציוד היא לייעל את תהליכי ההכנה, הבישול והשמירה על היגיינה, תוך כדי שמירה על איכות ועמידות לאורך זמן.

מהו הציוד החשוב במטבח התעשייתי?

 במטבח תעשייתי ישנם מספר פריטי ציוד שהם חיוניים ביותר לפעילות יעילה ומקצועית. כלומר ציוד שמנהלי מטבח או בעלי עסק לא יכולים להרשות לעצמם השבתה או תקלה כלשהיא לאורך זמן.

 מבין הציוד החשוב ביותר ניתן למנות:

  1. תנורים וכיריים תעשייתיים – אלו הכלים המרכזיים בתהליכי הבישול והאפייה, וחשוב שיהיו עמידים ויכולים לפעול בטמפרטורות גבוהות לאורך זמן. השבתה של תנור משמעותו אי יכולת לחמם או לאפות (ולבשל) את המנות דבר שיכול להותיר את הלקוחות ללא תפריט זמין.
  2. מקררים ומקפיאים מסחריים – אחסון נכון של חומרי גלם חיוני לשמירה על טריות והיגיינה. מקררים ומקפיאים מסחריים בעלי נפח גדול מאפשרים אחסון כמויות גדולות של מזון. זהו למעשה ליבו הפונקציונלי של המטבח התעשייתי. ככזה , האחראי על טריות, שימור המזון , תקלה או קילקול והשבתה של מקרר או מקפיא עלול לגרום להפסד כספי של סחורה בכמויות גדולות.
  3. מדיח כלים תעשייתי – כלי זה מאפשר ניקוי מהיר ויעיל של כלים, סירים, ותבניות, מה שחיוני במטבחים עם קצב עבודה אינטנסיבי. השבתה או קריסה של מדיח יכול לגרום להיווצרות בעיה היגיינית ובכל מקרה – ניתן להתגבר על חלק מהבעיה בעזרת מספר ידיים זמינות והפשלת שרוולים.
  4. מעבדי מזון ומערבלים – ציוד זה מאפשר הכנה מהירה של כמויות גדולות של תערובות, רטבים, ובצקים, ומשפר את היעילות בעבודות הכנה. קילקול או השבתה של ציוד עיבוד מזון יגרום לבעיה במחלקת האפייה של המסעדה, בהכנות של הרטבים ועוד…

ציוד זה, לצד כלים נוספים כמו סכיני שף מקצועיים וכלי אחסון יעילים, מהווה את הליבה של מטבח תעשייתי ומתוכנן לעמוד בעומסי העבודה הגבוהים של ענף המזון.

כיצד נדע שאנו בטוחים מפני נזקים או תקלות של אחד מהמכשירים שציינו כאן?

כל הנושא של תקינות ויעילות המטבח התעשייתי יכולה למעשה להסתדר כבר במעמד ההקמה של המטבח או בעת החלפת הציוד הישן בחדש – למה הכוונה? 

כמנהל מטבח או בעלים , בבואכם לרכוש ציוד חדש אנו ממליצים לבדוק מול חברת קירוסקאי פלבם, קירוסקאי הינה יבואן המוביל בישראל בתחום הציוד למסעדות ומטבחים תעשייתים כבר מעל ל 40 שנה. 

כחברה מובילה, מעמידה קירוסקאי לרשות לקוחותיה צוות מנוסה של יועצים היודעים להתאים את הציוד הנכון ביותר עבור העסק. הייעוץ המקצועי הוכיח את עצמו בישראל וקירוסקאי מציע יתרון משמעותי נוסף ללוקחותיה – שירות מקצועי של טכנאי שירות במקרה של קילקול או השתבה של מכשיר!
השירות המקצועי יכול לחסוך לבעל העסק הרבה מאוד כסף ואנרגיה. 

הייעוץ המקצועי מלווה את הלקוח גם לאחר הרכישה של המוצרים.

ניתן לצפות באתר החברה כאן – קירוסקאי ציוד למסעדות או להתקשר 03-653-3333 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות