כוחות הביטחון עצרו הלילה במזרח ירושלים את נסרין אל עביד, עיתונאית מקומית, בחשד למתן שירות לארגון טרור. על פי החשד, אל עביד הועסקה וסיפקה שירותים מקצועיים לכלי תקשורת ואתר חדשות המוגדר כתומך חמאס, וזאת לאחר שהגוף הוצא אל מחוץ לחוק באופן רשמי על ידי שר הביטחון בשל זיקתו הישירה לתשתיות הטרור של הארגון.
החשודה הובאה הבוקר לדיון בבית המשפט, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרה נוכח חומרת החשדות והצורך בביצוע פעולות חקירה נוספות. השופט נעתר לבקשה והאריך את מעצרה ב-4 ימים. במערכת הביטחון מדגישים כי הפעילות נגד גופי תקשורת המשרתים את חמאס היא חלק בלתי נפרד מהמאבק הכולל במימון ובתעמולה של ארגוני הטרור בתוך שטח ישראל.
המעצר של אל עביד ממחיש את המאבק המתמשך של ישראל ב"טרור התודעתי". פסקת הניתוח המקצועית מראה כי חמאס משקיע משאבים עצומים בהקמת רשתות חדשות הנראות לגיטימיות לכאורה, אך פועלות להסתה, גיוס פעילים והעברת מסרים של הארגון מלב ירושלים. הטיפול המשפטי בעיתונאים החשודים בשיתוף פעולה עם גופים שהוצאו מחוץ לחוק נועד לגדוע את צינורות ההסברה של חמאס, המנצלים את חופש העיתונות בישראל כדי לקדם אג'נדה של רצח וטרור.