חיסול בכיר ההגנה האווירית של חיזבאללה – תפנית במערכה או מכה זמנית?

חיסול ממוקד בדרום לבנון: מה המשמעות האסטרטגית של תקיפת בכיר ההגנה האווירית של חיזבאללה?

 

מוקדם יותר היום, חיל האוויר הישראלי תקף בדרום לבנון את חסן עבאס עז אלדין, בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה. הפעולה, שהתבצעה בהכוונה מודיעינית של אגף המודיעין, מכוונת לפגוע ישירות ביכולות ההגנה האווירית של הארגון.

 

פרופיל המטרה: מי היה חסן עבאס עז אלדין?

 

עז אלדין שימש כאחד הגורמים המרכזיים באחזקת ושיקום מערך ההגנה האווירית של חיזבאללה. מאז תחילת הלחימה האחרונה, חיזבאללה ספג פגיעות כבדות במערך זה בעקבות תקיפות חוזרות של חיל האוויר. למרות זאת, עז אלדין הוביל בשבועות האחרונים מאמצים לחידוש יכולותיו – כולל ניסיונות לרכישת אמצעי לחימה מתקדמים שיכלו להוות איום ישיר על מטוסים ישראלים.

 

מה המשמעות של החיסול?

 

1. פגיעה באיומי הנ"מ של חיזבאללה – חיזבאללה פעל בשנים האחרונות להשגת טילים נגד מטוסים מתקדמים, דוגמת SA-22 (פנציר) או מערכות איראניות דומות. חיסולו של עז אלדין עלול לעכב משמעותית מאמצים אלה.

 

 

2. פגיעה בידע ובניסיון המצטבר – מעבר לפגיעה הפיזית בארגון, חיזולו של איש מקצוע בכיר עשוי להוביל לבלבול ואובדן ידע מבצעי.

 

 

3. איתות ברור לחיזבאללה ואיראן – התקיפה משדרת מסר חד-משמעי: ישראל לא תאפשר פיתוח איומים חדשים שיסכנו את חופש הפעולה של חיל האוויר בלבנון.

 

 

מה הלאה?

 

למרות הפגיעה הקשה, חיזבאללה ידוע ביכולתו להתאים עצמו במהירות למציאות המשתנה. לכן, השאלה המרכזית היא האם הארגון יגיב על החיסול באופן מיידי – או שימשיך לשמור את קלפי התגובה שלו לעימות רחב יותר.

בנוסף, ייתכן שהאירוע יגביר את הלחץ מצד איראן להאיץ את חימוש חיזבאללה, במיוחד עם מערכות מתקדמות יותר.

 

סיכום:

 

חיסולו של עז אלדין מהווה הצלחה טקטית משמעותית לצה"ל, אך לא בהכרח משנה את תמונת המערכה הכוללת. חיזבאללה עדיין מחזיק ביכולות משמעותיות בזירה האווירית, וההתמודדות מולו צפויה להימשך.

 

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות