העוקץ הרוסי" באשדוד: חשוד בהונאת קשישים בעשרות אלפי שקלים נעצר "על חם"

תושב העיר נעצר בתום חקירה סמויה של יחידת ההונאה, לאחר שהתחזה לנציג רשות גבייה וסחט כספים מקשישים דוברי רוסית. המשטרה הגישה כתב אישום בגין תשעה מקרים שונים.

כיצד יועץ ביטוחי יכול לחסוך לכם כסף?

קרדיט צילום: אילוסטרציה

משטרת ישראל הגישה היום (ראשון) כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגד תושב אשדוד, החשוד שניהל רשת הונאה מתוחכמת שכוונה נגד קשישים דוברי השפה הרוסית בעיר. החשוד נעצר "על חם" על ידי שוטרי תחנת אשדוד ויחידת ההונאה במחוז דרום בעת שניסה לקבל כספים מקורבן נוסף.

החקירה נפתחה בעקבות תלונה של קשישה תושבת אשדוד, שדיווחה כי אדם שהתחזה לנציג רשות גבייה ציבורית גרם לה למסור לידיו במרמה סכומי כסף עצומים. על פי האישום, החשוד הוציא מהמתלוננת כ-40 אלף שקלים, 10,000 אירו וכ-3,000 דולר במזומן. עם קבלת הדיווח, פתחה המשטרה בפעילות סמויה שהובילה למעצרו של החשוד ברגע המפגש עם הקורבן.

בחיפוש שנערך על גופו וברשותו של החשוד נתפסו סכומי כסף מזומן, שחלקם התגלו כשטרות מזויפים. על פי החשד, השטרות המזויפים שימשו אותו כדי לבצע "החלפות" או הונאות נוספות כלפי קשישים לאורך תקופה ממושכת. יחידת ההונאה דרום הצליחה לגבש תשתית ראייתית לתשעה אירועים שונים בהם פעל החשוד בדפוס דומה.

לצד כתב האישום, המשטרה ביקשה מבית המשפט לחלט את רכבו של הנאשם וכספים מחשבון הבנק שלו בסכום כולל של כ-86 אלף שקלים. מפקד תחנת אשדוד, סנ"צ רונן עמרם, התייחס לפרשה ואמר: "מדובר בחקירה משמעותית שחשפה דפוס עברייני אכזרי הפוגע באוכלוסייה מבוגרת ופגיעה. נמשיך לפעול בנחישות נגד עברייני מרמה המנצלים חסרי ישע".

במשטרה קוראים לציבור, ובמיוחד לבני משפחה של קשישים דוברי שפות זרות, לגלות ערנות ולא למסור כספים לנציגים המגיעים לבתים ללא תיאום מראש או זיהוי רשמי ומפוקח.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות