"הגנה על הדרוזים או תעמולה מבוימת?"

 

סרטון חדש מסוריה מעורר תהיות: אבטחת תלמידים דרוזים או ניסיון תעמולתי להרגעת הרוחות?

 

בעקבות התקיפות הישראליות הגוברות בסוריה, לכאורה בשל הדאגה לביטחונם של בני העדה הדרוזית, ערוצים המזוהים עם המשטר החדש של אחמד א-שרע, המכונה מוחמד אלג'ולאני, מפרסמים הבוקר סרטון שנועד להציג את מחויבותו של המשטר לשלום הדרוזים במדינה.

 

בסרטון נראים רכבי כוחות הביטחון הסורי כשהם מאבטחים אוטובוס של תלמידים דרוזים, שנוסע, על פי הדיווחים, מאזור רצועת החוף אל אזור מגוריהם. הפרסום מגיע בעיתוי מעניין, כאשר בשבועות האחרונים תקפה ישראל מספר יעדים בסוריה, שלדבריה היו קשורים למשטר אסד ולכוחות האיראניים במדינה. ישראל טוענת כי מטרת הפעולות היא להרחיק איומים ולמנוע פגיעה בבני העדה הדרוזית, בעוד שבסוריה מתעקשים כי המדינה פועלת להגן על כלל אזרחיה, כולל הדרוזים.

 

מה מסתתר מאחורי הסרטון?

 

פרסום הסרטון נועד, לכאורה, להוכיח שהמשטר החדש לוקח אחריות על ביטחון הדרוזים, אך השאלה המרכזית היא האם מדובר במהלך אמיתי או בניסיון לשדר מסר תעמולתי. ניתוח מעמיק יותר של הסרטון מגלה כי כלי הרכב שליוו את האוטובוס נראים חמושים היטב, אך לא ברור אם מדובר בכוחות שמוצבים דרך קבע לשמירה על האוכלוסייה הדרוזית, או בצעד מתוזמן לצורכי יחסי ציבור.

 

בשנים האחרונות, היחס של המשטר הסורי כלפי הדרוזים היה מורכב. מצד אחד, אסד ביקש לשמר את נאמנותם למדינה, אך מצד שני, קהילות דרוזיות רבות הביעו חוסר אמון והתרחקו מממשלתו, במיוחד מאז פרוץ מלחמת האזרחים ב-2011. בחלק מהמקרים, היו דיווחים על חוסר הגנה מצד המשטר כלפי יישובים דרוזיים שהותקפו על ידי גורמים עוינים, מה שהגביר את תחושת הניכור והחשדנות.

 

ישראל והדרוזים בסוריה – מערכת יחסים עדינה

 

הפעולות הישראליות בסוריה נעשות, בין היתר, על רקע הקשרים ההדוקים בין ישראל לעדה הדרוזית בתחומה. הקשר הזה יוצר מציאות מורכבת, שבה ישראל רואה עצמה כמגנה על הדרוזים בסוריה, לפחות ברמה ההצהרתית. עם זאת, יש המעלים טענות כי ההתערבות הישראלית אינה תמיד רצויה מצד הדרוזים עצמם, שחלקם מעדיפים להימנע מהסתבכות עם המשטר הסורי החדש.

 

בין אם מדובר באירוע אותנטי ובין אם מדובר במהלך תקשורתי מתוחכם, הסרטון שמופץ כעת ברשתות החברתיות ובערוצים המזוהים עם המשטר החדש נועד לשלוח מסר ברור: המדינה לא נטשה את הדרוזים והיא מסוגלת לשמור על ביטחונם.

 

אך האם הדרוזים עצמם אכן חשים בטוחים יותר תחת המשטר הנוכחי? האם הסרטון מעיד על שינוי ממשי במדיניות, או שמדובר בעוד כלי במשחק התעמולה הסורי? ימים יגידו.

 

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות