"גיבור מלחמה או נוכל מחושב?" 

 

 

פרולוג: מה קרה כאן בעצם?

 

במהלך המלחמה בעזה צמחו דמויות רבות שניסו לסייע לאזרחים בדרכים שונות, אך כעת נראה כי אחת מהן נמצאת בלב שערורייה מסעירה. סאלח אל-ג'עפראווי, בלוגר פופולרי שזכה להכרה גם בישראל, מואשם כי ניצל את הכאוס כדי להתעשר בדרכי מרמה. האם מדובר בפעיל הומניטרי תמים שהולך שולל, או בנוכל מתוחכם שתכנן את המהלך מראש?

 

ההבטחה הגדולה: הצלת בית החולים

 

במהלך המלחמה, אל-ג'עפראווי השיק קמפיין לגיוס כספים עבור שיקום בית חולים בעזה. באמצעות סרטונים מרגשים ופוסטים נוגעים ללב, הוא הצליח לסחוף תומכים רבים, כולל כאלה מחו"ל. כדי לבסס את אמינותו, הוא אף הציג את הלוגו של משרד הבריאות ברמאללה, מה שגרם לרבים להאמין כי מדובר ביוזמה רשמית.

 

הגילוי המטלטל: לאן הכסף נעלם?

 

ככל שהקמפיין צבר תאוצה, החלו לצוץ שאלות. גורמים רשמיים ברשות הפלסטינית החלו לבדוק את טענותיו של אל-ג'עפראווי וגילו כי משרד הבריאות ברמאללה כלל לא העניק לו אישור להשתמש בלוגו שלו. יתרה מכך, הכספים שנאספו לא הגיעו לבית החולים הייעודי, והעדויות החלו להצטבר: האיש שפעל בשם ההומניטריות אולי פעל מתוך אינטרס אישי בלבד.

 

תומכים מול מתנגדים: דמות שנויה במחלוקת

 

בעוד שחלק מאנשי עזה מרגישים נבגדים ומכנים אותו "נוכל מלחמה", אחרים טוענים כי מדובר בעלילה פוליטית שנועדה להשתיק קול עצמאי. "סאלח תמיד עמד לצד העם," אומר אחד מתומכיו. "הוא אולי עשה טעויות, אבל אין הוכחה שהוא באמת גנב את הכסף." מנגד, יש הטוענים כי מדובר בשיטה מתוחכמת של הונאה רגשית, שניצלה את מצוקתם של רבים.

 

לקחים ומסקנות: האם זה יכול לקרות שוב?

 

פרשה זו מציפה שאלות רחבות יותר לגבי גיוס כספים בזמני חירום. כיצד ניתן לוודא כי תרומות באמת מגיעות ליעדן? האם יש מספיק פיקוח על קמפיינים עצמאיים? ואולי, בעולם שבו כל אחד יכול להפוך לכוכב רשת, יש לחשוד יותר בכוונותיהם של "גיבורים" שנולדים מתוך משברים?

 

הסיפור של סאלח אל-ג'עפראווי עדיין מתגלגל, וייתכן כי הימים הקרובים יחשפו עוד פרטים מסעירים. אך בין אם הוא אכן רימה או רק הפך לקורבן של מערכת חשדנית, פרשה זו היא תזכורת לכך שהאמת, כמו תמיד, מורכבת הרבה יותר ממה שנראה במבט ראשון.

 

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות