בנט במתקפה: "אני לא ביבי, גילת היא לא שרה והילדים שלי לא יאיר"

בנט במתקפה: "אני לא ביבי, גילת היא לא שרה והילדים שלי לא יאיר"

צילום: shutterstock.com/ By Gil Cohen Magen

לאחר התגובה שנמסרה היום (ראשון) מלשכתו לתחקיר שפרסמה אמש העיתונאית אילה חסון על ההוצאות של משפחתו בבית ברעננה, ראש הממשלה נפתלי בנט מגיב שוב.

בדף הפייסבוק שלו כתב: "מזה תקופה ארוכה יש מי שמקדם ספין "מעון ראש הממשלה", שנועד להשחיר אותי ואת משפחתי.

אם הייתי צופה תמים, שלא מכיר את העובדות, את הנהלים, ואת העבר, ייתכן שגם אני הייתי משתכנע. לתעמולה יש כח. אבל הסיפור הוא פשוט לא נכון, ולא הוגן. והוא מנוצל כדי לפגוע בי ובמשפחתי, וביכולת שלי להמשיך לנהל כאן את המדינה.

אני אומר ליריביי: תתווכחו איתי עניינית. על המדיניות שלי, על הדרך בה נלחמתי בקורונה או בטרור. אני לא חושש מביקורת, אפילו מקשיב לה כשצריך. אבל הניחו לשקרים. חברים, אציג כאן את הטיעונים השקריים ואת האמת. ניסיתי להימנע מהצורך בזה, אך אין ברירה. מול מכונת שקרים צריך להציג את האמת.

טענה מס' 1: ראש הממשלה בנט דאג להישאר ברעננה בתרגיל מתוחכם כדי לשפץ את ביתו הפרטי.
האמת: עם כניסתי לתפקיד, השב"כ ואנשי משרד ראש הממשלה הסבירו לי שבמעון הרשמי בבלפור נדרשות התאמות בטחוניות דחופות, ושחילופי השלטון הן הזדמנות לעשות מה שהם מבקשים לעשות כבר שנים ארוכות. התבקשתי לדחות את כניסתי לבלפור עד לביצוע שיפוצים אלה. נעניתי לבקשה.

הנה ההודעה הרשמית של השב"כ: "עם חילופי ראשי הממשלה, הובהרה עמדתנו מזה מספר שנים כי במעון בבלפור נדרשות התאמות ביטחוניות על מנת לאפשר מגורי ראש ממשלה במקום, וזאת בשים לב לעובדה שחלק מאלה אינם יכולים להיות שעה שראש הממשלה מתגורר במעון. הליך העבודות במעון מתבצע ביוזמת ובהנחיית שב"כ.

בהתאם, בוצעו סידורי אבטחה בבית רה"מ ברעננה, בו מתגורר ראש הממשלה. סידורים אלו בוצעו בהנחיית השב"כ, על בסיס שיקולים מקצועיים אבטחתיים, תוך התחשבות בהיבטים הנוגעים לעלויות ולצמצום הפגיעה בשכנים. יצויין, כי סידורי אבטחה הונהגו גם בבתיהם הפרטיים של ראשי ממשלה קודמים, על בסיס הערכת האיום ויתר הנסיבות הרלוונטיות".
מבינים?

את בלפור צריך לשפץ מטעמי ביטחון, עד שישופץ אני צריך מקום לגור בו. עמדו בפני המדינה שתי אופציות: לשכור מתחם מגורים בירושלים (בנוסף לרעננה ולבלפור, ובעלויות עתק) לכמה חודשים ולעשות בו את כל ההתאמות הנדרשות, או שאמשיך לגור ברעננה. בשל העובדה שמציאת והכשרת מתחם היא בעצמה ענין מורכב, יקר וארוך, הוחלט שאשאר ברעננה.

זה לא אידיאלי. ראש הממשלה אכן צריך להתגורר בירושלים, אבל מדובר בסידור זמני עד להשלמת השיפוצים. עם זאת, בניגוד לקודמי, שהיו לו שני מעונות פעילים: בבלפור ובקיסריה, אני גר בבית אחד – רעננה. להחזיק בית אחד לראש הממשלה, במקום שנים – חסכון ניכר למשלם המסים.
זה לא מושלם, ואני מקווה לעבור לירושלים בירתנו בקרוב, אבל בהתחשב בנסיבות, הפעלנו שכל ישר.

טענה מספר 2: המדינה משפצת את ביתו הפרטי של בנט ב-50 מיליון שקלים ומשביחה אותו על חשבון משלם המסים הישראלי.
האמת: מדינת ישראל לא השקיעה שקל אחד בהשבחת הבית שלי. אף לא שקל. כל ההוצאות הן על *אבטחת* הבית שלי על פי דרישות השב"כ בלבד.

מחסומים ברחוב, גדרות, שערים, ועוד. כאמור אין לי שום סמכות להתערב באמצעי האבטחה שלי. כפי שאינני קובע כמה מכוניות יש בשיירה שלי. השב"כ, ורק השב"כ, קובע.

לא השבחת נכס ולא שיפוץ. אגב, הבית שלנו יפה כפי שהוא ואין לנו צורך בהשבחות. ואם יהיה צורך, נממן זאת בעצמנו, כמו כל בן אדם נורמלי. יש שינוי שכן בוצע בנכס עצמו: אחד החדרים בביתי הוסב לחדר עבודה עם מערכות תקשורת מוצפנת בעלות של 160 אלף ₪. זהו. לא שיפוצים. לא השבחת נכס. כלום.

ראש ממשלה ישראלי הוא אישיות מאוימת מאוד, ולכן גם מאובטחת מאוד. אין ממקומי להתערב בשיקולי האבטחה של השב"כ.

טענה 3: אבטחת הבית ברעננה גרמה לעוגמת נפש רבה לשכנים. האמת: לצערי, זו טענה מדויקת. אני אומר זאת בכאב רב.
השכנים שלי ודיירי השכונה אכן סובלים בגלל היקף האבטחה.
שוחחתי עם מספר שכנים והם תארו לי את הקושי: הרחוב כבר לא נראה כמו רחוב, שגרת החיים נפגעה מאוד וכל מכונית תועה או אורח הם בבחינת חשודים.
אנחנו מנסים להקל עליהם, ואמשיך לנסות.

טענה 4: משפחת בנט מתפרעת בהוצאות מזון, טייקאווי ובכלל בהוצאות. האמת: אני יודע שרבים מרימים גבה מול הכתוביות על ההזמנות מטייק אווי כזה או אחר, ולכן אסביר את העובדות. ראשית, המדינה דואגת להוצאות של ראש הממשלה ומשפחתו. זהו הכלל במדינת ישראל. כך היה עם כל ראשי הממשלה הקודמים.

במקרה שלנו, דווקא בגלל שאני מתגורר בבית אחד, ובגלל שאנחנו לא מעסיקים אפילו מחצית מאנשי הצוות שהחזיקה משפחת נתניהו, ההוצאות דווקא פחתו משמעותית.

נכון, במקום להחזיק שתי מבשלות במשמרות, אנחנו מזמינים לעתים אוכל במשלוח. זה כנראה פחות בריא ואני מסכים שקל להוציא את זה מהקשר, אבל בסיכומו של דבר זה זול בהרבה. הנה המספרים, אני מבקש שתקראו אותם בסבלנות:

בעוד שמשפחת נתניהו הוציאה 262,000 ₪ בחודש על קיסריה ובלפור, אנחנו, משפחת בנט מוציאים שליש מזה – 87,700 ₪.
כדי שיהיה ברור אכתוב זאת שוב: בעוד שההוצאות השנתיות של משפחת נתניהו בת 3-4 הנפשות היו 3,144,000 בשנה, הרי שאצלנו, במשפחת בנט בת 6 הנפשות – ההוצאות הן כשליש (!) מזה. אנו חוסכים כ-2 מיליון שקלים בשנה למדינת ישראל.

דוגמאות:
עלויות הניקיון אצל משפחת נתניהו היו: 865,000 ₪ אצלנו -170,000 ₪.
עלויות פרחים אצל משפחת נתניהו: 38,000 ₪. אצלנו – 0. (כשצריך פרחים, אני קונה מכיסי).
עלויות מים שנתיות אצל משפחת נתניהו – 81,000 ₪, אצלנו 12,000 ₪.
עלויות ניקיון ותחזוקה חודשיות: אצל נתניהו – 141,800, אצלנו – 15,000 ₪
עלות מזון כוללת (מבשלות פלוס הזמנות) לחודש אצל נתניהו – 37,000 ₪, אצלנו – 24,700

שימו לב: שלא יספרו לכם שהעלויות אצלנו זולות יותר מכיון שאין אירוח רשמי. זהו שקר. הוצאות אירועי אירוח רשמי לא יוצאות מתקציב זה. אז מה קורה כאן בעצם? יש כאן מהלך לצייר את כולם כמושחתים.

אבל אני לא ביבי, גילת היא לא שרה, ילדיי אינם יאיר. המספרים לפניכם. ההוצאות של בית ראש הממשלה פחתו באופן דרמטי בתקופתי.

הנסיונות להציג אותי כנהנתן פשוט מצחיקים. אני כאן כדי לעבוד ולשרת את עם ישראל".

במפלגת הליכוד הגיבו הערב (ראשון) לתגובה של לשכת ראש הממשלה בנט על התחקיר של אילה חסון.

"כרגיל בנט משקר והתקשורת מחפה. בנט משפץ את ביתו הפרטי ברעננה על חשבון הציבור בסכום אסטרונומי של 50 מיליון שקלים, ללא אישור ובניגוד לחוק.

החוק קובע שהמעון הרשמי של ראש הממשלה יהיה בירושלים ולא ברעננה. בניגוד למעון הרשמי בירושלים, המעון הפרטי של בנט לא משמש לאירוחים רשמיים כלשהם – כך שכל ההוצאות על מזון הן רק לענייניו האישיים.

כזכור נפתחה חקירה מופרכת על טייק-אווי למעון בבלפור בסך של 175,000 ש״ח לחמש וחצי שנים. השופט קבע שהרוב הגדול של סכום זה הוצא על אירוחים רשמיים. כלומר, בניגוד להודעת בנט, הוצאות הטייק-אווי הפרטיות של משפחת נתניהו לא עלו על 1,300 שקלים בחודש – עשירית (!) מההוצאות על טייק-אווי של משפחת בנט.

כמובן שבנט, שעיכב במכוון את שיפוץ המעון הרשמי בבלפור, לא יועמד לדין על הבזבוז שלו והתקשורת תמשיך לאתרג אותו במקום לבצע את מלאכתה ולבקר את השלטון".

ראש הממשלה נפתלי בנט הגיב היום (ראשון) לתחקיר של העיתונאית והמגישה אילה חסון בחדשות 13 על ההוצאות בבית משפחתו ברעננה.

מלשכת רה”מ נמסרה תגובה מפורטת: “מכיוון שאין לנו מה להסתיר ואנו חייבים דין וחשבון לציבור בלבד, להלן העובדות המלאות: בבית משפחת בנט לא מועסקות כלל מבשלות.

לכן, נעשה שימוש בשירותי אוכל חיצוניים עבור משפחת בנט (המונה 6 נפשות) בצורה מסודרת ובהתאם לכל הכללים.

עלות ההוצאות פחותה באופן משמעותי מאשר העסקת מבשלת במעון, וכן ביחס להוצאות המזון של ראש הממשלה הקודם ומשפחתו.

בבית ראש הממשלה ניתן להעסיק 8 בעלי תפקידים במשרות שונות ובעלות כוללת של 102,000 ש”ח בחודש.

צוות זה נוצל במלואו במשך רוב שנות כהונתו של רה”מ הקודם, לעומת ראש הממשלה בנט – אשר בביתו מועסקים שלושה בעלי תפקידים בלבד בעלות כוללת של 48,000 ש”ח בחודש".

עוד נמסר: “סך ההוצאות החודשי במעונות ראש הממשלה בבלפור ובקיסריה בימי ראש הממשלה הקודם עמד על 262,100 ש”ח, לעומת 87,700 ש”ח כיום.

יובהר, טרם פירוט ההוצאות – עבור אירוח אירועים רשמיים בבלפור הוקצה תקציב נפרד, והוא אינו קשור לסכומים אלו. כלומר – הטענה כי בבלפור התקיימו פגישות עבודה ואירועים רשמיים, אינה שייכת לעניין ההוצאות".

בלשכת רה”מ פירטו את ההוצאות:

• בלפור + קיסריה: שכר צוות (102,000 ש”ח), תחזוקה וניקיון (141,800 ש”ח), הזמנת והכנת מזון (37,300 ש”ח).

• רעננה: שכר צוות (48,000 ש”ח), תחזוקה וניקיון (15,000 ש”ח), הזמנת והכנת מזון (24,700).

“בכל אחד מן הפרמטרים – ההוצאות בבית רה”מ ברעננה נמוכות משמעותית בהשוואה לקודמו. בחישוב שנתי מדובר בחיסכון בהיקף של 2,092,800 ש”ח לאוצר המדינה”, נטען.

בלפור + קיסריה: ניקיון מיקור חוץ (865,500 ש”ח), פרחים (38,000 ש”ח), חשמל (171,000 ש”ח), גינון (106,000 ש”ח), מים (81,000 ש”ח). סה”כ שנתי: 1,261,500 ש”ח.

• רעננה: ניקיון כח אדם (170,000 ש”ח), פרחים (0 ש”ח), חשמל (42,000 ש”ח), גינון (48,000 ש”ח), מים (12,000 ש”ח). סה”כ שנתי: 272,000 ש”ח

בלשכת בנט מבהירים: “יודגש ויובהר פעם נוספת – מראש הממשלה נבצר להשתמש במעון ברחוב בלפור בירושלים, נוכח השיפוצים הביטחוניים הנדרשים במעון, שהם דרישה ארוכת שנים של שב”כ ואגף הביטחון במשרד ראש הממשלה.

עמדתם זו נכתבה והוצגה פעמים רבות בעבר. לכן, משתתפת המדינה במימון הוצאות הבית ברעננה, על מנת לספק לראש הממשלה את השירותים והמעטפת להם הוא זקוק במסגרת מילוי תפקידו, כפי שהיו זכאים כל ראשי הממשלות ובני משפחותיהם לאורך השנים.

אנו מכבדים את תפקידה וחובתה של התקשורת לבקר את השלטון, כל שלטון, ואין זו בושה בעינינו לקחת אחריות ולהודות בטעות, באם קרתה. ובלבד – שהעובדות והאמת הן הבסיס, ושלא עושים שימוש ציני בבמה התקשורתית ובזכות הציבור לדעת”.

אילה חסון כתבה בתגובה בחשבון הטוויטר: "טוב אז בתוך הררי המילים לשכת בנט מאשרת את הפרסום שלי על הסכומים שהוצאו על הזמנת והכנת מזון( טייק אווי וקניות) הם טוענים שהם חוסכים כסף למדינה בגלל שאין מבשלת. חשבתי שהם ענו לבגץ שמדובר בבית פרטי, חשבתי שבאו לשנות.".

העיתונאית והמגישה בחדשות 13, אילה חסון התראיינה הבוקר (ראשון) לרדיו 'גלי ישראל' והתייחסה לחשיפה אמש בתכנית שלה על ההוצאות של משפחתו של ראש הממשלה נפתלי בנט.

"יש פה סיפור מטריד שהבוקר היה צריך לקבל תהודה בעיתונים, זו תעודת עניות. למה הסיפורים הללו מגיעים אלי? אתה חושב שהסיפורים האלה לא הגיעו לעיתונאים אחרים?

העיתונות עושה עוול לשליחות שלה. מה זה האיתרוג הזה? תתביישו לכם, מה אתם פוליטיקאים או אנשי תקשורת?.

המעון הרשמי ברעננה הוא מעון רשמי לצורך הוצאות ולא לצורך אירוח ופגישות, את זה אני מצטטת מתוך תשובת המדינה לבג״צ.

הדמות הבכירה ביותר שהייתה במעון של בנט זה ניר אורבך. איך האנשים שתקפו את ההתנהלות בבלפור פתאום שותקים כעת?.

הפרקליטות שנלחמה כדי שאנשים יפגינו גם בסגרים מול בלפור – נלחמת כעת שאנשים לא יפגינו מול מעונו של בנט למרות שהוא רשמי, בטיעון פתלתלי כזה שזה כן רשמי להוצאות אבל לא רשמי להפגנות".

אילה חסון חשפה אמש (מוצ"ש) כי משפחתו של ראש הממשלה נפתלי בנט מזמינה משלוחי אוכל על חשבון משלם המסים – ללא בדיקות או פיקוח.

על פי הדיווח, ההוצאות בגובה עשרות אלפי השקלים הן עבור משפחתו של בנט ולא בגין אירוח רשמי.

במקביל, חשפה חסון כי מעון ראש הממשלה בבלפור לא שופץ עד כה בכוונה.

"האסימון שנפל מכל הסיפור הזה ונפל לי, מכל הסיפור הזה מכל התשובות ומכל ההתכתבויות – המעון בבלפור לא שופץ בכוונה, היה אפשר לשפץ אותו בקלות בתוך שלושה חודשים.

אומר מקור בכיר בלשכת ראש הממשלה, בקלות היה אפשר לשפץ את בלפור, לא עשו את זה כי אם היו משפצים את בלפור, רעננה לא הייתה יכולה להמשיך להיות מעון רשמי, על כל הצ'ופרים והתקציבים. אם יחקרו את זה, אני רק לא יודעת מי יחקור….".

עוד מרחבי הרשת

>
s