אסאדו, או נתח מספר 9 כפי שאנו מכנים אותו בישראל, הוא שם מקובל כאן עבור בשר איכותי בצורות בישול שונות. בשונה מנתחים אחרים, האסאדו הוא חלק בשר עשיר ומלא טעם וערך תזונתי, ומתכונים בארץ מציעים דרכי בישול והכנה שונים ומגוונים עבורו. מתכונים לאסאדו בישראל הם שיטות תיבול ובישול שונות לנתח הבשר הזה. מעניין ואולי מפתיע ביותר לגלות שבמקורו אסאדו הוא בכלל לא שם של נתח בשר, ואם תגיעו בטעות למשל לפורטוגל, ותבקשו בנימוס מנת אסאדו, אתם עלולים לקבל בצלחת למרבה התדהמה- דג צלוי. אז מה זה בעצם אסאדו, כיצד הגיע השם לשפה העברית, ומהם מתכונים לאסאדו מוצלחים ושווים במיוחד?
אסאדו הדרום אמריקאי
באופן כללי אסאדו הוא המקביל הדרום אמריקאי של מנגל. כלומר, המילה אסאדו הדרום אמריקאית המקורית מתייחסת בכלל לצורת הבישול של הבשר, בצלייה איטית או גריל. בברזיל, פורטוגל ושאר המדינות הללו, אסאדו יכול להיות כל נתח בשר, עוף או דג, שמבושל אסאדו, כלומר, ממש כמו מנגל ישראלי שלנו. מתכונים לאסאדו אצלם יהיו מגוונים מאד במוצר המרכיב אותם ובתוספות שלו, אך כולם כולם יהיו צלויים היטב בצלייה איטית, אסאדו. בפורטוגל מקובל יותר לעשות זאת בדג צלוי טוב, בפיליפינים, אם אתם מתעניינים, זה עובד בשילוב תפוחי אדמה, גזר, עגבניות ועוד ירקות, בארגנטינה זו עשויה להיות סעודה שלמה המורכבת כולה מבשרים הנצלים כאסאדו ובמקסיקו "קרנה אסאדה" זה ממש דומה למנגל שלנו, בשר כלשהו על גריל, ולא דווקא צלייה איטית. מה שבטוח הוא שבכל מקרה אין הכוונה דווקא לבשר מסויים, בטח לא דווקא נתח מספר 9.
מתכוני אסאדו מקוריים
אסאדו מקורי היא צליה באש, אבל במרחק מעליה, כדי לאפשר צלייה איטית ולא מהירה כמו ההשיטה הישראלית. מקובל שלא להוסיף לבשר כל תיבול או משרה מלבד מלח, ולצלות אותו במשך מספר שעות. ישנן שיטות שונות לצליית אסאדו, מעל בור, בעל גחלים, או שיטות אחרות, אבל בכל מקרה מדובר באותה התוצאה בערך. ניתן למצוא מסעדות המגישות ארוחת אסאדו, זו תהיה סעודה שלמה שמנת הפתיחה שלה תהיה למשל נקניקיית בשר בצליית אסאדו בתוך לחמיה, אחר כך מנה עיקרית אסאדו צלעות או חלק אחר כבד יותר בתוספת ירקות, ולסיום חלקים קלים יותר של… אסאדו.
אסאדו ישראלי- מתכונים ורעיונות
האסאדו הישראלי שלנו, שהוא שיבוש מושלם של האסאדו המקורי, הגיע אל השפה כנראה דרך העובדה שנתח מספר 9 ניתן להכנה בשיטה דומה לשיטת האסאדו המקורית, ובכל מקרה אין זה משנה, כי אין על האסאדו הישראלי. מתכונים לאסאדו בישראל יהיו מגוון של תיבולים, משרות ואפשרויות בישול, צלייה או אחרות, של נתח מספר 9, בדרך כלל עד לריכוך מלא ועסיסי. האסאדו נחשב לנתח משובח ואיכותי שניתן לבשל ממנו מטעמים, וכמובן, חשוב הגיוון והחדשנות בבחירת המתכון הספציפי.
מתכונים לאסאדו בבלוג פודיק של שחר חן
הייחודיות של מתכונים לאסאדו בבלוג פודיק היא ביצירתיות הכובשת שלהם. מגוון רחב של אפשרויות שאף אחת אינה דומה לשנייה, יצירות מושלמות בטעם ובמרקם, שיטות בישול שמותירות את הבשר עסיסי ומלא טעם, אינן פוגמות במרקם ואינן יוצרות בשר דביק או צמיג, אוסף המתכונים לאסאדו כולל רעיונות מקוריים של תוספות לאסאדו המתבשלות יחד באותו סיר ומעניקות ארומה מדהים שמשאיר את הצלחות ריקות ואת הסועדים מלקקים את האצבעות. בנוסף, הגיוון במתכונים לאסאדו באתר פודיק יוכל לסייע לכם להתאים את המתכון באופן אישי אל שאר החלקים של המנה, התוספות שאמורות להיות מוגשות לצד האסאדו, ואופי הארוחה, כך שתמיד תוכלו למצוא רעיון מקורי לאסאדו שישאיר את כולם מופתעים ושבעים.