איום סייבר: קבוצת ההאקרים "האנדלה" טוענת כי השיגה מידע על תשתיות החשמל והמים בישראל

ערוץ i24 מדווח על איום לפרסם "מפות תשתיות" של ישראל והאזור בשעות הקרובות | המהלך מגיע בצל המתיחות המדינית מול ממשל טראמפ | מומחי סייבר: "מדובר ככל הנראה בלוחמה פסיכולוגית שנועדה להגביר את הלחץ הציבורי"

מחשבי הנייד הטובים ביותר לגיימרים מחיר_640x426

קרדיט צילום: אילוסטרציה

קבוצת ההאקרים "האנדלה" (Handala) פרסמה היום הצהרה לוחמנית לפיה בכוונתה לחשוף בשעות הקרובות נתונים רגישים הנוגעים לתשתיות הלאומיות של מדינת ישראל. לפי הדיווח בערוץ i24, הקבוצה טוענת כי מחזיקה במפות מפורטות של רשתות החשמל והמים בישראל ובמדינות נוספות באזור, ומאיימת כי תשתיות אלו מהוות יעדים לתקיפה במידה וישראל תבצע פעולות צבאיות או מדיניות שאינן עולות בקנה אחד עם האינטרסים של שולחיהם.

העיתוי של פרסום האיום נחשב למשמעותי, שכן הוא חופף לאולטימטום המדיני שהציב נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בנוגע לסיום הלחימה באזור. קבוצת "האנדלה" ידועה בפעילותה נגד יעדים ישראליים ובשימוש בטכניקות של לוחמה פסיכולוגית במטרה לייצר פאניקה וערעור של החוסן הלאומי. הודעתם כוללת רמיזות על "בנק מטרות" מוכן, אמירה שנועדה ליצור הרתעה מול מקבלי ההחלטות בירושלים ולייצר מראית עין של חדירות מודיעינית עמוקה.

גורמים במערך הסייבר הלאומי מציינים כי תשתיות קריטיות כמו חשמל ומים בישראל מוגנות תחת רמות אבטחה מחמירות ביותר. ברוב המקרים, מערכות השליטה הקריטיות מופרדות פיזית מרשת האינטרנט הציבורית, מה שמקשה מאוד על פגיעה ממשית במערכות התפעול. יחד עם זאת, ניסיונות להדלפת מידע טכני או מפות כלליות עשויים להתרחש, ולכן נמשך הניטור ההדוק אחר פעילות הקבוצה. הציבור מתבקש לשמור על ערנות ולהסתמך על מקורות רשמיים בלבד.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות