דורון קדוש, הכתב הצבאי של גלי צה״ל עם פרטים חדשים על עסקת הנשק והרכבים הצבאיים שהועברו באישור ישראלי לרשות "הפלסטינית" מה שגרם לסערה בממשלה וזעם בקרב שרים.
לפי גורמי ביטחון פלסטיניים – המשלוח כלל לא פחות מ-1,500 כלי נשק (!) – חלקם רובי m-16 מוכווני לייזר וחלקם קלאצ׳ניקוב
ישראל הציבה לרשות מספר תנאים לשימוש בנשק:
1. הוא יוכל לשמש רק לפעילות נגד טרור (מבוקשי חמאס וג׳יהאד אסלאמי) ולא נגד עבריינים פליליים
2. הנשק יהיה מצוי רק בידיהם של חלק ממנגנוני הביטחון (הביטחון הכללי, המודיעין המסכל והמשטרה)
גורמי ביטחון פלסטינים מסרו שהרשות ביקשה כבר לפני יותר משנה את הנשק והציוד, אך בעבר ישראל סירבה. האישור התקבל בעקבות הפסגות בעקבה ובשארם, לאחר שיח שנוהל מול מתאם פעולות הממשלה בשטחים.
הציוד הועבר בימים האחרונים מבסיסים של ארה״ב בירדן, ועבר דרך מעבר אלנבי באישור ישראלי מלא.
גורמי ביטחון ישראלים מסרו שמדובר בצעד אחד מתוך שורה של צעדים נוספים שנשקלים לטובת הרשות. המשך הצעדים מותנה בשני דברים: הצגת הישגים מבצעיים של הרשות (בעיקר בג׳נין) והחזרה רשמית של התיאום הביטחוני (שהופסק באופן הצהרתי ע״י אבו מאזן בתחילת השנה).
דוברות מתפ״ש סירבה להגיב לדברים.
2/ ישראל הציבה לרשות מספר תנאים לשימוש בנשק:
1. הוא יוכל לשמש רק לפעילות נגד טרור (מבוקשי חמאס וג׳יהאד אסלאמי) ולא נגד עבריינים פליליים
2. הנשק יהיה מצוי רק בידיהם של חלק ממנגנוני הביטחון (הביטחון הכללי, המודיעין המסכל והמשטרה) >>— דורון קדוש | Doron Kadosh (@Doron_Kadosh) September 13, 2023
4/ גורמי ביטחון ישראלים מסרו שמדובר בצעד אחד מתוך שורה של צעדים נוספים שנשקלים לטובת הרשות. המשך הצעדים מותנה בשני דברים: הצגת הישגים מבצעיים של הרשות (בעיקר בג׳נין) והחזרה רשמית של התיאום הביטחוני (שהופסק באופן הצהרתי ע״י אבו מאזן בתחילת השנה).
דוברות מתפ״ש סירבה להגיב לדברים.
— דורון קדוש | Doron Kadosh (@Doron_Kadosh) September 13, 2023
לפי עיתונאי חדשות 14, הלל ביטון רוזן – ״העברת הנשק לערבים״: כ-10 רכבים ממוגני ירי תרומה מארה״ב שעברו בסופ״ש האחרון דרך ירדן.
ותו לא.
״העברת הנשק לערבים״: כ-10 רכבים ממוגני ירי תרומה מארה״ב שעברו בסופ״ש האחרון דרך ירדן.
ותו לא.— הלל ביטון רוזן | Hallel Bitton Rosen (@BittonRosen) September 13, 2023
בנוסף לרכבים הממוגני ירי שעברו לרש״פ מארה״ב, אושר במערכת הביטחון להעביר גם אמצעים לפיזור הפגנות, אולם הם טרם עברו.
אמל״ח קטלני לא אושר.
בנוסף לרכבים הממוגני ירי שעברו לרש״פ מארה״ב, אושר במערכת הביטחון להעביר גם אמצעים לפיזור הפגנות, אולם הם טרם עברו.
אמל״ח קטלני לא אושר.— הלל ביטון רוזן | Hallel Bitton Rosen (@BittonRosen) September 13, 2023
מלשכת שר הביטחון גלנט נמסר: “בניגוד למצג השווא העולה מהדיווחים השונים, מאז כניסתו של שר הביטחון יואב גלנט לתפקיד, לא אושרה העברת נשק או אמצעי לחימה קטלניים לידי הרשות הפלסטינית. כל ניסיון להציג את הדברים באופן אחר הוא שקרי וחוטא לאמת.”