נרות זיכרון- כל מה שצריך לדעת על בחירה נכונה

קרדיט צילום: KATRIN BOLOVTSOVA באתר PEXELS

הדלקת נרות זיכרון היא מסורת עתיקת יומין שמלווה את האנושות כבר אלפי שנים. נרות אלו מסמלים הנצחה, כבוד והתייחדות עם יקירינו שהלכו לעולמם ומשמשים בטקסים דתיים, ימי זיכרון פרטיים ולאומיים, ואירועים משפחתיים. בין אם מדובר ביום השנה לפטירת אדם אהוב, אזכרה מסורתית או יום זיכרון לאומי – נר הזיכרון הוא סמל לאור שחי בלבנו גם לאחר לכתו של האדם. ניתן למצוא כיום מגוון רחב של נרות נשמה כאשר על אף שמדובר לכאורה על מוצר מאוד סטנדרטי, פשוט ושגרתי, חשוב מאוד להקפיד על רכישת מוצר איכותי. המטרה היא שנר הנשמה ידלוק בצורה תקינה פרק הזמן הרלוונטי שהוא מוגדר עבורו וכן, שלא יסכן את מי שמשתמש בו בשום אופן ולכן, גם נרות נשמה חשוב לרכוש במקום שמציע אותם באיכות גבוהה, בסוגים שונים ומגוונים, בכמות גדולה וכמובן, במחירים המשתלמים ביותר.

המשמעות הרגשית והמסורתית של נרות נשמה

קודם כל חשוב להבין את המשמעות הרגשית והמסורתית של נרות נשמה שהם גם נרות זיכרון כמובן:

ראשית כל הנרות הללו הן סמל לאור הנפש – האמונה הרווחת היא כי האור בנר מסמל את הנשמה, ולכן הדלקתו היא דרך לכבד ולהנציח את זכרו של אדם אהוב. נרות נשמה מדליקים לאחר שאדם נפטר. בימי האבל על לכתו של אדם אהוב ויקר הלא הם ימי השבעה, נוכחות של נרות נשמה נדרשת בבית בכל עת. ישנם כאלה שבוחרים לרכוש נרות נשמה ל7 ימים שמטרתם היא לדלוק 7 ימים רצוף ולכבד את זכרו של הנפטר.

מעבר לכך, נרות נשמה הם חלק חשוב מטקסי אבלות וזיכרון. נוהגים להדליק אותם כאמור בשבעה על אדם שנפטר, ביום השנה לפטירה (יארצייט),  בכל פעם שעולים לקברו, בימי זיכרון לאומיים ובחגים מסוימים כמו יום הכיפורים או חגים שבהם מותר להעביר אש מאש לצורך שימוש בה.

אנשים רבים מדליקים נרות כאקט פרטי של זיכרון והתבוננות פנימית, מתוך רצון להתחבר לזיכרון האדם שנפטר.

סוגי נרות זיכרון והשימושים שלהם

נרות נשמה ל-24 או 48 שעות

נרות זיכרון מסורתיים הם נרות בתצורה מיוחדת שנועדו להישרף במשך 24 או 48 שעות ברציפות. נרות אלו נפוצים מאוד לשימוש בימי זיכרון ובטקסי אבלות.

ניתן למצוא כיום גם נרות המשמשים לבעירה רציפה ארוכה יותר כמו נרות נשמה ל3 ימים ואפילו ל7 ימים שבהם משתמשים בימי השבעה שהם ימי אבלות על פטירתו של אדם.

 נרות זיכרון בכוס זכוכית או פחית מתכת

בכדי להבטיח בעירה בטוחה ומבוקרת, רבים בוחרים להשתמש בנרות בתוך כוס זכוכית עבה או בפחית מתכת, המאפשרים שימוש בטיחותי בתוך הבית, בחצר, כאשר עולים לקברו של הנפטר ועוד.

כיצד לבחור נרות זיכרון איכותיים?

בכדי לוודא שאתם רוכשים נרות נשמה איכותיים, שימו דגש על כמה פרמטרים חשובים שהם:

 משך הבעירה –עליכם לבחור בהתאם לצורך, ניתן לבחור בנרות בעירה ל-24, 48 או יותר שעות.

סוג הכלי – נרות בכוס זכוכית או פחית מתכת מספקים הגנה טובה יותר בפני רוח או סכנות בטיחותיות.

חומרי הבעירה – נרות איכותיים עשויים מפרפין נקי או שעוות דבורים, ללא ריחות מלאכותיים.

עמידות בתנאי חוץ – אם מדליקים את הנר בבית קברות או במקום פתוח, עדיף לבחור נר עם מגן מפני רוח שידלוק היטב ללא חשש שייכבה כתוצאה מרוח שנושבת במקום או כל סיבה אחרת הקשורה לעובדה שהוא חשוף בחוץ.

מתי ואיך נהוג להדליק נרות נשמה?

נרות נשמה רלוונטיים כאמור לזיכרון אך גם לחגים ספציפיים ביהדות. הנה כמה מהמקרים שבהם נהוג להדליק נרות נשמה:

כאשר אדם הולך לעולמו- כאשר אדם נפטר מיד באותו יום מדליקים בביתו נרות נשמה שמסמלים את לכתו ואת האבלות על לכתו.

יום השנה לפטירה – רבים נוהגים להדליק נרות זיכרון בבית, בבית הכנסת או ליד קברו של הנפטר ביום השנה לנפטר. כמו כן, רבים מדליקים נר נשמה ביום השנה לפטירתו של אדם קרוב גם בביתם, בכדי לציין את היום ולהנציח אותו.

יום כיפור – במסורת היהודית, יום כיפור נחשב ליום של זיכרון ותפילה עבור נשמות הנפטרים, ולכן נהוג להדליק נרות נשמה בבית או בבית הכנסת. כמו כן, בכדי שתהיה אפשרות להבדיל בין קודש לחול במוצאי יום כיפור בהתאם להלכה היהודית יש צורך שיהיה בבית נר נשמה שדלק כל החג המדובר על מנת להשתמש באש ממנו

ימים טובים- בחגים שבהם ניתן להעביר אש מאש לצורך שימוש בה לצרכי בישול כך לדוגמא: בשמיני עצרת וראש שנה, משתמשים בנרות נשמה בכדי להעביר אש מאש.

 יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ויום השואה – בישראל, ביום זה אנשים רבים מדליקים נרות כאות כבוד לנופלים ולנספים. מדובר על מסורת יהודית שכל העם מתחבר אליה.

שבוע האבל (שבעה) – בתקופה זו נהוג להדליק נר זיכרון שנשאר דולק לאורך כל הימים.

בכדי לרכוש נרות נשמה שעונים על הצרכים העומדים על הפרק בצורה הטובה ביותר, חשוב מאוד לבחור במקום שבו ניתן למצוא לרכישה מגוון רחב של נרות נשמה איכותיים ועמידים הרלוונטיים לצרכים שונים ובמחירים הטובים ביותר.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות