ניתוח מגמות המלחמה: ירידה חדה בשיגור טילים בליסטיים מאיראן; עלייה בשימוש בכטב"מים

נתוני שמונת ימי הלחימה מצביעים על צניחה של כ-90% במספר הטילים הבליסטיים המשוגרים מטהרן. במקביל, מערך הכטב"מים האיראני מפגין עמידות עם עלייה מחודשת בהיקף השיגורים בימים האחרונים.

סיכום שמונה ימי לחימה מעלה תמונה אסטרטגית מורכבת בנוגע ליכולות השיגור של הרפובליקה האסלאמית. על פי נתונים סטטיסטיים של המערכה, נרשמת ירידה עקבית ומשמעותית במספר הטילים הבליסטיים המשוגרים לעבר ישראל. אם ביום הראשון למערכה נרשמו כ-350 שיגורים, הרי שביממה האחרונה המספר עומד על כ-30 שיגורים בלבד.

לעומת הדעיכה במערך הטילים, מערך הכלי הטיס הבלתי מאוישים (כטב"מים) מציג תמונה שונה. לאחר ירידה חדה בימים הראשונים, נרשמת תנודתיות רבה ובימים האחרונים אף מזוהה עלייה מחודשת בהיקפי השיגור. גורמי מקצוע מעריכים כי ייתכן והדבר נובע מהשפעת התקיפות הישראליות על מחסני הטילים האסטרטגיים, או מהחלטה איראנית לשמר יכולות ארוכות טווח תוך שימוש מוגבר בחימוש זול וזמין יותר.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות