המזרח התיכון רותח: בשבוע האחרון נרשמה עלייה חדה ויוצאת דופן בנוכחות צבא ארה"ב על אדמת ישראל. מאות חיילים אמריקנים, בהם מומחים למערכות נשק מתקדמות, הגנה אווירית ולוחמת סייבר, הוצבו בבסיסי חיל האוויר השונים. המהלך מוגדר כחלק מהיערכות משותפת וחסרת תקדים לתרחישי הסלמה מול הציר האיראני.
גולת הכותרת של הפריסה היא הגעתם של 11 מטוסי קרב חמקנים מסוג F-22 "ראפטור" לבסיס עובדה שבדרום. מדובר במטוס הקרב המתקדם בעולם, שצבא ארה"ב אינו מוכר לאף מדינה זרה. יחד עם המטוסים הגיעו צוותי לוגיסטיקה, בקרה וניטור הפועלים בתיאום הדוק עם חיל האוויר הישראלי. גורמי צבא מציינים כי התיאום הנוכחי מתבסס על ניסיון מבצעי שנצבר בשנתיים האחרונות, כולל לקחי "מבצע עם כלביא".
הצבת מאות חיילים אמריקנים בתוך בסיסי צה"ל היא הרבה מעבר ל"תרגיל". מדובר במסר הרתעה פיזי וישיר לטהרן: ארה"ב אינה רק "תומכת מרחוק" באמצעות נושאות מטוסים, אלא נמצאת בתוך שטח ישראל, מוכנה לפעולה. הבחירה בבסיסי חיל האוויר כמרכז הפעילות מדגישה את ההערכה האמריקנית ליכולות המבצעיות של ישראל ואת הכוונה להפעיל כוח אש משולב וקטלני במידה ואיראן תחצה את הקווים האדומים.