היועמ"שית קוראת לבג"ץ לפסול את חוק הנבצרות – "הכנסת השתמשה לרעה בכוחה למען נתניהו"

גלי בהרב-מיארה

סערה במערכת הפוליטית לאחר שהיועמ"שית גלי בהרב מיארה, הגיבה היום (שלישי) על בג"ץ הנבצרות, וטענה כי יש לבטל את התיקון לחוק יסוד.

"בחינה של מכלול הנסיבות הנוגעות לחקיקת חוק הנבצרות, ענייננו בתיקון חוקתי פגום מיסודו ובתוצאתו, שהינו תוצר של שימוש לרעה בסמכות המכוננת של הכנסת, בהליך חקיקה מואץ, כדי לשפר את מצבו המשפטי האישי של ראש הממשלה ולאפשר לו לפעול בניגוד לפסיקת בית המשפט הנכבד"

ראשי הקואליציה יצאו נגד היועמ"שית – "תשובת היועמ״שית לעתירה היא עוד ניסיון לבטל את הבחירה הדמוקרטית של מיליוני אזרחים ולהעביר את הסמכות להדיח ראשי ממשלה בישראל לידי פקידות שלא נבחרה.
ראש הממשלה נתניהו נבחר על ידי למעלה מ-2.5 מיליון אזרחים ובדמוקרטיה האזרחים בלבד הם אלה שקובעים מי יהיה ראש הממשלה.
הניסיון המאולץ לקשור בין הרפורמה המשפטית שזוכה לתמיכה של מיליוני אזרחים לבין משפטו של ראש הממשלה נתניהו שמתנהל כסדרו מזה שלוש שנים, הוא חסר בסיס ומופרך מיסודו.
העם, הכנסת והדמוקרטיה לא יקבלו זאת."

התנועה לאיכות השלטון שהגישו את העתירה כתבו בתגובה – "דרמה משפטית אדירה!

היועצת המשפטית לממשלה מאמצת את עתירת התנועה לאיכות השלטון וקובעת כי יש לבטל את חוק הנבצרות החדש.

"בחינה של מכלול הנסיבות הנוגעות לחקיקת תיקון מס' 12 לחוק-יסוד: הממשלה, ענייננו בתיקון חוקתי פגום מיסודו ובתוצאתו, שהינו תוצר של שימוש לרעה בסמכות המכוננת של הכנסת, בהליך חקיקה מואץ, כדי לשפר את מצבו המשפטי האישי של ראש הממשלה ו לאפשר ל ו לפעול בניגוד לפסיקת בית המשפט הנכבד , שאישרה את כהונתו תחת כתב אישום בגין עבירות חמורות
של טוהר המידות; בניגוד לחוות דעת מחייבת למניעת ניגוד עניינים, שאף נקבע כי חל על ראש הממשלה "השתק מעין שיפוטי" מלטעון אחרת ביחס למעמדה; ותוך עיצוב הסדר נבצרות שנועד ליתן מענה לנסיבות עניינו של ראש הממשלה ולאפשר את מעורבותו בקידום חקיקה שיש בה כדי להיטיב את מצבו המשפטי האישי, באופן שאינו תואם את תכליות מוסד הנבצרות" – עולה כדי שימוש לרעה בסמכות המכוננת ומבקשת להוציא צו על תנאי.

היועמ"שית בעצם מבקשת לראשונה לפסול חוק יסוד.

יו"ר התנועה לאיכות השלטון, עו"ד ד"ר אליעד שרגא: "היועצת המשפטית לממשלה הזכירה פעם נוספת לכולם היום, ששלטון החוק שולט גם בשלטון ושבמדינה דמוקרטית, יש בלמים ואיזונים בין הרשויות ולכן החקיקה האנטי דמוקרטית, תיפסל בשערי בג"ץ, במבצר זכויות האדם"."

התנועה למשילות ודמוקרטיה אמרו בתגובה כי: "היועצת המשפטית לממשלה לא רק שהפסיקה מזמן להביא את עמדת הממשלה, לה היא אמורה לייעץ, אלא שכעת היא גם מבקשת לבטל חוקי יסוד של הכנסת.

לדברי היועמ"שית, הכנסת אינה יכולה לתקן חוק יסוד, שחוקקה כנסת קודמת רק בשל כך שהוא מוביל לתוצאה שסותרת את עמדת היועצת.

יותר מכך, עמדת היועמ"שית הינה כי במדינת ישראל יש לאפשר מצב בו מוכרז על נבצרות של ראש ממשלה מכהן, שלא מסיבות בריאותיות, על ידי פקיד שמעולם לא מונה לכך.

מדובר באבסורד גמור ושכרון כוח, שכמותו לא קיים בשום מדינה דמוקרטית האבסורד שבתגובת היועמ"שית לבית המשפט מבהיר את החשיבות שבקידום הרפורמה המשפטית, והשבת האיזון בין הרשויות."

עו"ד כנרת בראשי כתבה בתגובה – "שמישהו יסביר ליועצת המשפטית לממשלה שלא הפסיקה היא זו שאפשרה כהונה של ראש ממשלה תחת כתב אישום, זה סעיף 18 (א) ו – (ד) לחוק יסוד הממשלה בסעיף .

זה הולך ונהיה מביך ופוליטי יותר , והכי פחות מקצועי שיש"

העיתונאי והמגיש, עמית סגל כתב בתגובה – "אחרי סיעת יהדות התורה בבוקר, תודה מקרב לב ליועמשית שמתייצבת עם מיכל בנזין כדי לכבות איתו את השריפה.

להציע לבטל תיקון לחוק יסוד, על תשתית רעועה שנבנתה על גבי תשתית רעועה (ברוך הבא לעולם ״השתק מעין שיפוטי״) וכל זה כדי לסלק את נתניהו מהמגעים לפשרה זה לא ייעוץ, זו פירומניה."

חברת הכנסת טלי גוטליב (ליכוד) כתבה – "אמרתי לכם אמרתי לכם! מיארה הביתה. כל חוק הוא חסר חשיבות כל זמן שהיא נשארת יועמשית ושמה מקלות בגלגלי המשילות. תגובתה לבגץ בעניין נבצרות רוהמ, כשהיא מייצגת את הממשלה ומחוייבת לה, ותוך כך הסכימה לצו על תנאי זה האבסורד במלוא כיעורו. מי צריך יריבים כשהיועמשית מסכימה לעתירה נגד הממשלה"

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות