בניית קישורים חכמה – הדרך לדירוג גבוהה בגוגל

בעלי עסקים גדולים וקטנים משקיעים כסף רב בשיווק מסוגים שונים במטרה אחת – להביא יותר אנשים לחנות שלהם או להתעניינות וקנייה של המוצר שלהם. זה לא נגמר רק בכסף, אלא גם בהשקעה רבה שלעיתים לא מניבה את הפירות, התוצאות לא נראות בפועל ואתר האינטרנט של העסק לא מתרומם לפסגות הגבוהים של גוגל ואפילו לא לגבעות העמודים הראשונים. פעמים רבות, הבעיה יכולה להיות נעוצה בהיעדר קישורים איכותיים. במאמר הבא נבין איך בניית קישורים חכמה יכולה לגרום לאתרים להיות מקודמים בגוגל ואיך בוחרים קישורים בצורה נכונה.

איך בניית קישורים חכמה יכולה לשפר את דירוג האתר שלך?

נתחיל בהסבר קצר לגבי בניית קישורים. קיימים מספר סוגים של קישורים ביניהם אנשים נוטים לעיתים להתבלבל. שלושת הסוגים העיקריים הם:

1. קישורים נכנסים \ חיצוניים – כאלה שאתם מקבלים מאתרים אחרים, או כאלה שמפנים מאתרים אחרים לאתר שלכם. קיימים גם סוגים שונים של קישורים חיצוניים כמו למשל כאלה שמקורם מרשתות חברתיות, ממומנים, אורגניים, ממאמרים אורחים ועוד.

2. קישורים יוצאים – כאלה שנמצאים בתוך האתר שלכם ומפנים לאתר אחר.

3. קישורים פנימיים – קישורים שמפנים מעמוד אחד לאחר בתוך האתר.

לכל סוג של קישורים מטרות ויעדים מעט שונים, אך כשמדובר בכאלה חיצוניים כלומר שמפנים גולשים לאתר שלנו – יהיו אלה לרוב היעילים ביותר לקידום האתר ולתנועה אורגנית גדולה יותר. בניית קישורים חכמה, תשפר את הנראות של האתר עצמו וגם את המיקום והנראות שלו במנועי החיפוש הפופולאריים.

מהם היתרונות של קישורים איכותיים על פני קישורים כמותיים?

לא לכל קישור תהיה בהכרח את אותה השפעה ולמעשה, ישנם קישורים איכותיים וישנם גם קישורים המוגדרים ככמותיים, כלומר כאלה שהדגש בהם הוא לא ממש על האיכות. הכלל בנושא הוא שתמיד נעדיף איכות על פני כמות. לפעמים, קישור אחד איכותי מאתר מוכר, פופולארי ורלוונטי יכול להיות שווה הרבה יותר מעשרות קישורים שמפוזרים ללא מחשבה בכמה שיותר אתרים שרובם יכולים אף לגרום לנזק.

אפשר לחשוב על זה כמו על שלט פרסומת איכותי, גדול ומזמין שתלוי בצומת מרכזית בה עוברים מאות אלפי אנשים ביום, לעומת כמות ענקית של פרסומת המודפסת על דפי A4 שתלויים על פנסי חשמל ברחובות בהם בקושי עוברים אנשים.

איך לבחור את אתרי הקישורים בצורה נכונה ומדויקת?

השאיפה היא שהקישורים שלנו יופיעו תמיד באתרים איכותיים בהם יש תנועה גדולה של גולשים שנחשפים לקישור. בשפה המקצועית, גוגל נוטה לכנות את אותם אתרים כ-'סמכותיים' וקיימים כלים שונים ותוכנות שבכוחן לבדוק את הסמכותיות של אתר מסוים ואף לדרג אותה.

דירוג זה נקרא – 'דירוג סמכותיות' (Authority Rating) וניתן לערוך אותו באמצעות כלים שונים המבוססים על אלגוריתמים ייעודיים. בין הכלים השונים לבדיקת אתרים – Semrush, Ahref ועוד.

מהו הקשר בין בניית קישורים למיתוג העסק שלך?

מעבר לאיכות הקישורים ולתנועה שהם יכולים להביא לאתר או לעסק שלכם, יש בכוחם גם להיות שיווקיים מתוקף האתרים והמקומות בהם הם מוטמעים ובדרך בה הם בנויים. כלומר, כאשר מגיע הרגע הנכסף ואדם מסוים מקליק על קישור בכדי להיכנס לאתר ואותו קישור שבור או מתגלים כספאם – סביר להניח שאותו אדם כבר לא יכנס לאתר שלכם בקרוב.

בנוסף, כאשר הקישורים שלכם מובילים לתוכן איכותי, נמצאים במקומות הרלוונטים אליכם ולעסק שלכם ובנוסף עובדים ובנויים כמו שצריך – יכול מאוד להיות שהרווחתם עוד לקוח מרוצה מאותו קליק.
בהתאם, בניית קישורים חכמה יכולה לא רק להוביל לקידום האתר ולתנועה גדולה יותר, אלא גם למתג אותו כעסק בריא, פעיל ואמין.

אילו טכניקות מומלצות יכולות לסייע לך לשדרג תוצאות בגוגל?

יש מספר דרכים וטכניקות שונות שיכולות לעזור לכם להתמקם במקומות גבוהים יותר במנועי חיפוש כמו גוגל. הנה כמה המלצות לשדרוג התוצאות:

• תוכן איכותי – שם המשחק כשמדובר בתוכן הוא ערך לגולשים. גם גוגל וגם הגולשים (באופן טבעי) אוהבים תוכן איכותי, מעניין ובעיקר כזה שמועיל להם ונותן להם ערך מוסף. לכן בניית הקישורים היא חשובה מאוד, אך לא פחות חשוב שהם גם יובילו לתוכן איכותי.

• גיוון קישורים – עשו שימוש במקורות שונים כמו רשתות חברתיות, קישורים טבעיים, ממומנים ועוד, על מנת ליצור אמינות, אותנטיות ולהגיע למגוון אנשים רלוונטיים.

• קישורים אמינים ואיכותיים – כאמור, האיכות במקרה זה עדיפה על הכמות. על הקישורים להיות מוטמעים בטבעיות באתרים סמכותיים, לעבוד כמו שצריך ולא להיות שבורים או כאלה שגורמים אף נזק למותג ובפני גוגל.

• שימוש בכלים חכמים וייעודיים – אל תישארו לבד, ישנם כלים שונים בדיוק למטרות אלו. כלים שיכולים לעזור לכם במעקב אחר התפתחות ההשפעה של הקישורים שלכם ושמירתם תקינים – השתמשו בהם.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות