הותר לפרסום: משטרת ישראל עצרה קטין בן 15, תושב רעננה, בחשד שניהל בשבועות האחרונים סדרת גניבות מתוחכמת של אופנועים חשמליים וקורקינטים יקרי ערך מאזור המרכז. על פי החשד, הנער פעל בשיטת "הגניבה בתחבולה" – הוא נהג ליצור קשר עם תושבים שהציעו את כלי התחבורה שלהם למכירה בלוחות יד שנייה, קבע איתם פגישה, וביקש לצאת ל"נסיעת מבחן" ממנה לא חזר.
המפנה בחקירה חל בסוף השבוע האחרון (29.1.26), כאשר בלשי מחלק הנוער של תחנת גלילות, שביצעו פעילות יזומה בעיר הרצליה, הבחינו בנער כשהוא רוכב על אופנוע חשמלי ללא קסדה. לאחר שעצרו אותו לבדיקה, התברר כי הנער רוכב ללא רישיון נהיגה כנדרש בחוק. בבדיקה מעמיקה יותר עלה החשד כי הכלי עליו רכב נגנב זמן קצר לפני כן.
במהלך החקירה גילו השוטרים כי הקטין מעורב לכאורה בגניבת שני אופנועים חשמליים הדורשים רישיון נהיגה מלא, שוויים של הכלים נאמד בעשרות אלפי שקלים. באחד המקרים, על פי החשד, הנער אף הסליק את אחד האופנועים במקום מחבוא שהוכן מראש. הכלים אותרו על ידי המשטרה והם צפויים להיות מוחזרים לבעליהם בימים הקרובים.
החשוד הובא לחקירה בתחנת המשטרה ובסיומה נכלא. בית משפט השלום האריך את מעצרו עד להיום (1.2.26), והמשטרה צפויה לבקש את הארכת המעצר פעם נוספת בהתאם להתפתחות החקירה. במשטרה שבים וממליצים למוכרים המציעים כלי רכב למכירה, שלא לאפשר נסיעות מבחן ללא השארת ערבון או תעודה מזהה מקורית בידי המוכר