איזה סוגי השתלות שיניים וטכניקות חדשניות קיימות כיום

בעבר, מרבית בני האדם סבלו ממחלות שונות בשיניים, פציעות ותאונות ולא הייתה להם ברירה, אלא להסתובב עם שיניים חסרות פשוט מפני שלא היו אז את הכלים להתמודד עם הבעיה בהצלחה. אבל היום, יש לנו כלים מתקדמים אשר יכולים לאפשר לכל אחד ליהנות משיניים מלאכותיות, אשר יכולות ממש להחליף שיניים חסרות במידת הצורך. במאמר הבא אנחנו רוצים לדבר על הנושא בהרחבה ולשים דגש על שתלים, חלק אינטגרלי בתהליך השיקום של הפה ואלמנט שיכול להשפיע על כל הליך השיקום. למידע נוסף, המשיכו לקרוא ונסביר הכל.

אז מה בעצם התפקיד של השתל ולמה זה חשוב

על מנת שנוכל לדבר על ההבדלים בין שתלים שונים, אנחנו קודם כל צריכים להבין מה התפקיד של השתלים הלכה למעשה. כדי להבין את זה, אנחנו רוצים לחזור אתכם לשיעורי ביולוגיה ולהסביר בקצרה איך מורכבות השיניים שלנו בכלל. השן שלנו מורכבת מכמה חלקים. יש לנו את השן עצמה, כלומר, רקמות השן המוקפות בשכבה עבה של אמייל חזק, אשר שומר על השן מפני פגיעה של חיידקים, מזיקים וכדומה. כדי שהשן תצליח להישאר במקומה בלי בעיה לאורך זמן, אנחנו צריכים את שורש השן. מדובר על עצם הממוקמת בתוך הלסת ותפקידה לשמור על השן במקומה הנכון לאורך הזמן. כאשר השן נפגעת במידה משמעותית, הרי שהשורש עלול להיפגע גם כן ואם אנחנו רוצים להחליף את השן ולהניח במקומה כתר, אנחנו צריכים להבין האם אנחנו צריכים שתל כדי להתמודד עם הבעיה. אנחנו רוצים לעבור אתכם על סוגים שונים של שתלים כדי שתוכלו להבין איזה מהם יכול להתאים לכם. כמובן, חשוב לציין כי מי שיקבלו החלטה בסופו של דבר, זה אנשי הצוות המקצועי בלבד. שכן להם יש את כל הנתונים שיעזרו להם לקבל את ההחלטה הנכונה.

אילו סוגים של שתלים ניתן למצוא היום בשוק

נעבור בקצרה על סוגים שונים של שתלים:

1. שתלים רגילים: אנחנו מדברים על שתלים הנחשבים סטנדרטיים ואותם אנחנו ממקמים בעצם הלסת במהלך הטיפול. התהליך לוקח קצת זמן, משהו בין שלושה עד שישה חודשים. בשלב הראשון יש לבצע אבחון מקיף ולהבין איפה נכון יהיה למקם את אותו השתל. ההשתלה תהיה במסגרת הליך כירורגי קטן ופשוט באופן יחסי, אבל כן כזה שדורש החלמה לאחריו. אל דאגה, כל עוד אתם נמצאים בידיים טובות אין ממה לחשוש. אנחנו מדברים על שתלים שיכולים להחזיק לאורך זמן. רק חשוב לשים לב כי הם לא יתאימו לכולם, כיוון שההנחה שלהם תלויה במידת צפיפות העצם בלסת שלכם. אם אין בנושא הזה בעיה, אפשר להשתיל שתל רגיל, אבל במקרים מורכבים יותר, זה לא יהיה הפתרון.

2. שתלים מיידיים: אלו שתלים אותם אנחנו מתקינים מיד אחרי עקירה של שן במסגרת טיפול אחד. בדרך כלל אחרי ההשלה של השתל המיידי אנחנו נשים כתר זמני עד שנחליף לאחד קבוע. אלו כמובן לא שתלים שמתאימים לכולם, כאמור, אנחנו צריכים להבין מה מצבה של הלסת ולהחליט כתוצאה מכך איזה שתל יתאים לכם בדיוק. צריך גם לקחת בחשבון כי כאשר אנחנו מבצעים את הטיפול כולו בפעם אחת, הרי שהטיפול הופך מורכב יותר ולא לכל מטופל זה מתאים.

3. ALL ON 4: מדובר על טכניקה שהפכה פופולארית במיוחד בשנים האחרונות. במסגרת הטכניקה הזו, אנחנו לוקחים ארבעה שתלים אשר אמורים להתאים לקבוצות גדולות של שיניים אותן נניח בכל חלל הפה. הפתרון הזה יכול להתאים למי שיש להם מחסור בעצם הלסת ולהם אנחנו צריכים למצוא פתרון כוללני יותר. הבעיה עם השיטה הזו היא שיש לנו גמישות נמוכה יותר בכל מה שקשור לעיצוב השיניים עצמן.

4. שתלי בייקון: כמו שניתן להבין אנחנו שמים דגש על הנחה של שתלים עבור מי שיש להם בעיה בצפיפות של העצם וכן הלאה. שתלי בייקון פותרים את הבעיה הזו כיוון שאנחנו מדברים על שתלים קצרים יחסית שמתאימים למקרה בו אין לנו מספיק גובה בעצם הלסת. מדובר על טיפול אשר נחשב פחות פולשני אבל חשוב לשים לב כי שתלי בייקון נחשבים פחות יציבים בדרך כלל. הפתרון הוא כמובן לקבל טיפול מאיש מקצוע מנוסה, היודע מה הוא עושה וכזה שיכול לעזור לכם באמת.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות