משרד הבינוי והשיכון סיכם היום (רביעי) את שלב ההגשות לקול קורא המיועד להבאת חברות ביצוע זרות לבנייה למגורים בישראל. התוצאות מצביעות על הבעת אמון משמעותית במשק הישראלי: כ-20 חברות בנייה בינלאומיות מובילות מאירופה, אסיה ודרום אמריקה הגישו את מועמדותן להצטרף למאגר הקבלנים המורשים לפעול בארץ.
מדינות המקור והחידוש המערבי לראשונה, לצד חברות ממדינות המשתפות פעולה באופן מסורתי עם ענף הבנייה הישראלי, הוגשו הצעות גם מחברות מערביות מובילות מאנגליה ודרום קוריאה. רשימת המדינות המלאה כוללת את: טייוואן, טורקיה, אוזבקיסטן, אנגליה, דרום קוריאה, מולדובה, וייטנאם, ארגנטינה, הודו ורומניה.
השלב הבא: סינון קפדני ורישום ל-5 שנים ההצעות יעברו כעת תהליך בחינה מחמיר שיבדוק איתנות פיננסית, ניסיון בבנייה לגובה ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות. החברות שייבחרו יירשמו למאגר הייעודי לתקופה של חמש שנים ויוכלו לפעול כקבלני ביצוע עצמאיים או בשותפות עם חברות ישראליות. המהלך נועד להגדיל את כוח האדם המקצועי, לחזק את התחרות ולמתן את עלויות הבנייה.
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן: "הגשת מספר רב של הצעות ממדינות כה מגוונות משקפת עבודה מקצועית ועקבית. הגדלת כוח הביצוע היא תנאי מרכזי להאצת התחלות הבנייה ולהגדלת ההיצע. זהו חלק ממדיניות כוללת שמטרתה לשמור על המומנטום בענף גם בעת הזו".