סעודיה סירבה לכניסתו של הרב יעקב ישראל הרצוג למרות אשרה תקפה

מקים בית חב"ד בריאד וקצין המילואים בצה"ל נבלם בכניסה לממלכה. הרצוג, שבילה את השנים האחרונות בקידום חיים יהודיים בסעודיה, נאלץ לשוב על עקבותיו. מה עומד מאחורי ההחלטה המפתיעה של השלטונות בסעודיה?

דגל ישראל ודגל סעודיה

קרדיט צילום: אילוסטרציה

אירוע חריג ביחסי ישראל-סעודיה: הרב יעקב ישראל הרצוג, מי שהפך לאורך השנים האחרונות לדמות המזוהה ביותר עם היהדות בממלכה הסעודית, נאסר לכניסה למדינה. הרב הרצוג, המחזיק באזרחות אמריקנית, הגיע לסעודיה בטיסה שגרתית אך נתקל בסירוב מצד רשויות ההגירה, למרות שהחזיק בוויזה מאושרת.

הרב הרצוג אינו דמות שגרתית; הוא קצין צה"ל במילואים שמתגאה בשירותו ובקשריו בממלכה. הוא פעל רבות להקמת בית חב"ד, אספקת אוכל כשר לאנשי עסקים יהודים וקידום דיאלוג בין-דתי. בעבר התבטא הרצוג בביטחון כי הסעודים מקבלים בברכה את שירותו הצבאי ואת זהותו היהודית הגלויה, אך נראה כי המתיחות האזורית או שינוי בסדרי העדיפויות בריאד הובילו להחלטה הנוכחית.

בסביבתו של הרב מנסים כעת להבין האם מדובר בטעות טכנית או בהחלטה מדינית מכוונת. התקרית מגיעה בתקופה רגישה של מגעים עקיפים וניסיונות נורמליזציה, והיא עשויה להצביע על קשיים בשימור הפעילות היהודית הגלויה בממלכה ללא הסכמים רשמיים.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות