זכויות חולה סיעודי- כיצד עורך דין לתביעות סיעוד יכול לשנות את התמונה

כאשר אדם הופך לסיעודי, הוא מתמודד לא רק עם אתגרי מצבו הבריאותי, אלא גם עם מערכת בירוקרטית מורכבת. בדיוק בנקודה זו, עורך דין לתביעות סיעוד יכול לסייע ולפעול מול הרשויות וחברות הביטוח, על מנת להבטיח את מימוש הזכויות המגיעות לחולה.

קרדיט צילום: freepik

הפתגם "צרות באות בצרורות" משקף היטב את מצבו של חולה סיעודי, הנאלץ להתמודד לא רק עם אתגריו הבריאותיים והנפשיים, אלא גם עם דרישות ביורוקרטיות מורכבות, חוסר שקיפות ולעיתים קרובות עיכובים ודחיות בקבלת הסיוע הכספי הדרוש לו.
בדיוק בנקודה זו, עורך דין לתביעות סיעוד יכול לחולל שינוי משמעותי. בזכות מומחיותו המשפטית וניסיונו בתחום ,הוא מסייע בהגשת תביעה מסודרת ומדויקת, מונע סחבת מיותרת ומגדיל באופן משמעותי את סיכויי החולה לקבל את התמיכה הכלכלית לה הוא זכאי. בנוסף, עורך דין לתביעות סיעוד יכול ללוות את החולה בהליכי ערעור על החלטות לא מוצדקות ולפעול למיצוי מלוא זכויותיו מול הגורמים הרלוונטיים.
למידע מלא על זכויות חולים סיעודיים, ייעוץ עם עורכי דין המתמחים בתחום, וכלים נוספים למימוש זכויות בתחום הסיעוד, ראו בפורטל סיעו"ד.

מהן הזכויות של החולה סיעודי?

חולה סיעודי זכאי למגוון זכויות והטבות. בין הזכויות המרכזיות ניתן למנות:
• גמלת סיעוד;
• קצבת שירותים מיוחדים;
• השתתפות במימון אשפוז סיעודי ("קוד אשפוז");
• פטור ממס הכנסה (במקרים מסוימים);
• תגמולי ביטוח סיעודי (במידה והחולה מחזיק בפוליסת ביטוח סיעודי דרך קופת חולים או חברת ביטוח);
• זכאות למימון ציוד רפואי, עזרי ניידות, מיטות סיעודיות וכיסאות גלגלים;
• שירותי בריאות נוספים מקופות החולים, כולל טיפולים פרא-רפואיים ושיקום;
• הנחות בארנונה ובתשלומים לרשויות מקומיות.
הגופים האחראים על מתן הזכויות הינם רשויות המדינה (בעיקר המוסד לביטוח לאומי ומשרד הבריאות), קופות החולים, הרשויות המקומיות וחברות הביטוח הפרטיות.

איך עורך דין תביעות סיעוד יכול לעזור בהשגת הזכויות?

כל הזכויות שפורטו אמורים להעניק רשת ביטחון כלכלית ולסייע במימון הטיפול המתמשך לחולים סיעודיים.
למרבה הצער, רשויות המדינה, קופות החולים ובמיוחד חברות הביטוח הפרטיות, לעיתים קרובות מערימות קשיים בדרכם של החולים. הן דורשות מסמכים רבים, מבצעות בדיקות מחמירות ולעיתים אף דוחות תביעות מסיבות טכניות או פרשנויות מחמירות של תנאי הפוליסה. חולים סיעודיים ובני משפחותיהם מוצאים את עצמם מול מערכת בירוקרטית מסובכת, אשר מקשה עליהם לממש את הזכויות המגיעות להם.
במצבים כאלה, עורך דין בעל ניסיון בתביעות סיעוד יכול לעשות את כל ההבדל בין קבלת התביעה לדחייתה או לעיכובים משמעותיים בקבלת הכספים. כך למשל, עורך דין תביעות סיעוד יכול לסייע באמצעות:
הגשת תביעה מסודרת- עורך הדין יוודא כי החולה ממלא את טפסי הבקשה בצורה זהירה ומלאה וכן כי כל המסמכים הרפואיים והמשפטיים מוגשים בצורה תקינה.
ליווי החולה בבדיקות הרפואיות ומול הוועדות השונות- מימוש הזכויות מחייב לרוב עמידה בפני וועדות רפואיות או נציגים של הביטוח הלאומי, משרד הבריאות או חברות הביטוח .עורך דין לתביעות סיעוד יכין את החולה לבדיקה ויוודא שהמידע המוצג משקף נאמנה את מצבו.
ניהול משא ומתן מול חברות הביטוח- לעיתים, חברות הביטוח מציעות סכומים נמוכים מהסכום המגיע בפועל. עורך דין יכול לנהל משא ומתן ולקבלת הפיצוי המקסימלי.
ייצוג משפטי במקרה הצורך- במקרים הנדרשים, עורך הדין ינהל הליך משפטי בבית המשפט וידאג למימוש מלוא הזכויות.
ערעור על דחיית תביעה- במקרים בהם התביעה נדחית, עורך הדין ינהל את תהליך הערעור ויפעל להוכחת זכאותו של החולה.
אלו רק כמה מהדרכים בהן עורך דין לתביעות סיעוד יכול לסייע לחולים ובני משפחותיהם. מעבר לכך, עורך דין מנוסה בתחום תביעות הסיעוד יעניק ליווי וייעוץ אישי לאורך כל התהליך, יספק הכוונה וככלל יבטיח כי בסוף הדרך החולה יקבל את התמיכה הכלכלית והמימון הדרושים לו לצורך המשך חייו בכבוד.

טעויות בהגשת תביעות הסיעוד עולות בזמן, מאמץ וכסף

הגשת תביעה למימוש זכויות, בין אם זה מול רשויות המדינה, קופות החולים, הרשויות המקומיות או חברות הביטוח הפרטיות, מחייבת דיוק מרבי. יש גם צורך באיסוף מסמכים רפואיים עדכניים, הוכחת מצב תפקודי, עמידה בקריטריונים מחמירים ולעיתים גם הוכחת מצב כלכלי. החולה נדרש גם לעמוד מול וועדות ונציגים רפואיים שלא תמיד רוצים את טובתו.
כדי למנוע כשלים ולמקסם את סיכויי ההצלחה, מומלץ להיעזר בעורך דין לתביעות סיעוד. עורך דין לתביעות סיעוד אינו רק איש מקצוע שמסייע בהגשת התביעה – הוא מגן על זכויות החולה, פועל כדי להבטיח שהחולה יקבל את התמיכה הכלכלית לה הוא זכאי, ומקל על המשפחה בהתמודדות עם האתגרים. ליווי נכון יכול להיות ההבדל בין קבלת הסיוע בזמן ובמלואו לבין דחיות, עיכובים ומאבקים מיותרים.

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות