האם איראן מתכננת מהלך בלתי צפוי?

 

בעקבות פנייתו האישית של טראמפ לחידוש המשא ומתן על הסכם הגרעין, איראן שולחת תגובה בלתי צפויה – עם תנאים ברורים, דרישות נוקשות ואזהרה חמורה מפני הסלמה. האם וושינגטון תיענה לאתגר או שהמתח האזורי רק יגבר?

 

 

 

 

בעוד המתיחות בין וושינגטון לטהראן נמשכת, איראן מספקת תשובה מפתיעה לפנייתו האישית של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בנוגע לחידוש המשא ומתן על הסכם הגרעין. האם מדובר בפריצת דרך דיפלומטית או במשחק כוחני חדש?

 

התשובה האיראנית – אסטרטגיה מתוכננת היטב

 

לפי דיווחים באתר "אלנשרה", נשיא איראן מסעוד פזשכיאן גיבש את תגובת ממשלתו לאחר סדרת התייעצויות עם ראשי שלושת זרועות השלטון, המועצה העליונה לביטחון לאומי ובכירים נוספים. ההודעה, שתועבר בקרוב לבית הלבן, מהווה מסר חד משמעי לארה"ב: טהראן לא תנהל משא ומתן תחת לחץ ואיומים.

 

איראן מסכימה למו"מ – אך דורשת התחייבות

 

לפי דיווח שפורסם בעיתון הכוויתי "אל-ג'רידה", שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י עדכן מדינה ערבית במפרץ בפרטי המענה האיראני. עיקרי הדרישות של איראן:

 

הסרת הסנקציות באופן ברור ומוסכם

 

התחייבות אמריקאית לשמירה על ההסכם

 

הפסקת הלחץ הכלכלי בזמן השיחות

 

אי-התערבות בתוכנית ההגנה הצבאית של איראן

 

 

פתיחות לפסגה – וגם להשקעות אמריקאיות:

 

מקורות בטהראן הדגישו כי אם ארה"ב תוכיח רצינות במגעים, איראן לא תתנגד לפסגה ישירה בין שני המנהיגים. יתרה מכך, למרות המתח ההיסטורי בין המדינות, בטהראן מבהירים כי השקעות מצד חברות אמריקאיות יתקבלו בברכה – כל עוד הן יפעלו בהתאם לחוקים האיראניים.

 

הזהרה האיראנית: תקיפה תוביל להסלמה מסוכנת

 

לצד הגישה הפתוחה למשא ומתן, גורמים איראנים מדגישים כי כל פעולה צבאית מצד ארה"ב או בנות בריתה תוביל לתגובה חריפה מצד טהראן. לדבריהם, תקיפה אמריקאית לא תישאר ללא מענה ותגרור תגובה קשה שתשפיע על כל האזור.

 

מה הלאה? עיני העולם נשואות לטראמפ

 

המסר מטהראן ברור – מו"מ אפשרי, אך רק בתנאים שיקבעו מראש. כעת, נותר לראות כיצד וושינגטון תגיב:

האם טראמפ יבחר במסלול דיפלומטי או ימשיך בלחץ הכלכלי והאיומים הצבאיים?

 

האם המזרח התיכון בדרך לפיוס היסטורי – או לסבב עימות נוסף?

 

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות