איך למנוע שריפה בנכס

איך למנוע שריפה בנכס

בעבר לבני האדם לא הייתה ברירה. לא היו להם הכלים להתמודד מול איתני הטבע. מה שהופך את האדם המודרני למי שהצליח להגיע להישגים חסרי תקדים לאורך ההסטוריה האנושית. זו העובדה כי יש לו את הכלים להגן על עצמו טרם החל האירוע. שריפה בנכס או בבניין יכולה להתלקח בעקבות טעות אנוש או במתכוון. כך או אחרת, אנחנו יודעים היום להשתמש בטכנולוגיה כדי לגלות את ההתלקחות בזמן וכדי לכבות את השריפה לפני שזו תהפוך לבעיה רצינית. אילו טכנולוגיות מאפשרות לנו זאת ומה אתם צריכים לדעת? על כל זה נדבר בהרחבה במאמר הבא.

איך אנחנו יכולים לגלות את רגע ההתלקחות עצמו

לפני שנדבר בהרחבה על כיבוי אש, אנחנו צריכים להתקין מערכות אשר ידעו לגלות את רגע ההתפרצות של זו. מהרגע בו הערכות מזהות התפרצות של להבה, הן יודעות 'לדווח' למערכות הכיבוי על המתרחש ואלו יתחילו לעבוד מעצמן. המטרה היא כמובן ליצור מערכת סיבה תוצאה אוטומטית. כזו אשר לא דורשת התערבות אנושית. כך נוכל להציל חיים בקלות רבה יותר.

מערכות גילוי האש מנוטרות כך שיזהו את הנתונים הבאים:

  1. האם השתנה משהו בתאורה של החדר: באופן טבעי, העשן מסתיר את האור. מערכת הבקרה יודעת להבחין בהסתה של קרן הלייזר הקורנת מתוך הגלאי וכך, היא מבינה בעצם כי יש התלקחות של שריפה והעשן הוא זה שמסית את קרן הלייזר ממסלולה. המערכת מחשבת את הנתונים במהירות ופותחת את פתחי המילוט באופן אוטומטי כמו גם מפעילה את המערכת לכיבוי אש.
  2. האם עלתה הטמפרטורה: כל ילד יודע כי אש מפיצה חום. עליה חדה בטמפרטורות של החדר יכולה להצביע רק על דבר אחד. גם כאן, המערכת מקבלת את הנתונים במהירות ופועלת באופן אוטומטי כדי למנוע אירוע חמור.
  3. גלאי להבה: אש פולטת את הלהבה בצורה יחודית אותה אפשר לאבחן באמצעות עזרים לגילוי אש מתקדמים.

בדרך כלל נתקין את המערכות בנקודות גבוהות בחדר. לאש יש נטיה לעלות למעלה ולכן, הבחירה הטבעית היא להציב את המערכת בנקודה בה היא יכולה להבטיח כי אם האש או העשן הגיעו עד לשם, כנראה מדובר בבעיה רצינית בה יש לטפל. הרי אנחנו לא רוצים להגיע למצב בו להדליק נר לאווירה או במסגרת חגיגות חנוכה יעוררו את המערכת לחיים. אנחנו רוצים שזו תפעל כמובן, רק במקרי חירום אמיתיים.

עכשיו עלינו לטפל בבעיה עצמה

כאמור, התפקיד של מערכות עבור כיבוי אש ברור. הן נמצאות כאן כדי לעבוד ברגע האמת בלי התערבות של יד אדם. ככל שנצליח ליצור מצב בו אנחנו לא צריכים פעולה אקטיבית של יד אנוש, כך נוכל להבטיח כי בעת הצורך המערכות יעבדו מעצמן ויפתרו את הבעיה בפועל. יש כמה מערכות מתוכם אתם יכולים לבחור בזו המתאימה לצרכים שלכם בדיוק. ערכנו רשימה קצרה של האפשרויות העומדות לפניכם:

  1. מערכת כיבוי באבקה יבשה: המערכת מפעילה מנגנון אשר גורם לאבקה להתפזר ברגע בו זו מזהה התלקחות של דלקה. האבקה כמו חונקת את האש וככה אנחנו מונעים ממנה להתפשט. היתרון של המערכת הו בכך שזו יודעת להביא לנו תוצאות בעלות נמוכה יחסית.
  2. כיבוי אש באבקה רטובה: האופציה הזו רלוונטית בחדרים בהם הסכנה להתלקחות של שריפה גבוהה יחסית. כמו מטבחים למשל וכיוצא באלו. גם במקרה הזה אנחנו מדברים על חומר אותו קל לנקות במידת הצורך.
  3. מערכת לדיכוי האש עם גז: הגז כמובן לא מסוכן לבני אדם. אנחנו מדברים על טכנולוגיה ייחודית אשר נחשבת יעילה במיוחד. היתרון המובהק של האופציה הזו הוא בכך שזו לא מייצרת לכלוך אותו נדרש לנקות לאחר מעשה.

אנחנו כאן כדי להושיט לכם יד וכדי ללוות אתכם לאורך תהליך הבחירה. אם יש לכם שאלות, אם אתם רוצים להבין איזו מערכת מתאימה לכם וכן הלאה, אנחנו פה בשביל לעזור לכם. לפרטים, מוזמנים ליצור עימנו קשר מתי שתרצו.

 

אהבתם? שתפו!

כתבות נוספות