סרטן בלוטת התריס הוא סוג של סרטן המשפיע על בלוטת התריס, בלוטה קטנה הממוקמת בצוואר. זה יכול להיגרם מגורמים גנטיים וסביבתיים כאחד, ויכול להיות בעל השלכות בריאותיות חמורות אם לא מטפלים בו. תסמינים של סרטן בלוטת התריס עשויים לכלול גוש או נפיחות בצוואר, קשיי בליעה או נשימה, צרידות, שיעול דם ושינויים בקול. טיפול בסרטן בלוטת התריס כולל בדרך כלל ניתוח להסרת החלק הפגוע של הבלוטה וכן טיפול בקרינה או כימותרפיה. גילוי מוקדם הוא המפתח לטיפול מוצלח ושיעורי ההישרדות גבוהים כאשר נתפס מוקדם.
סרטן בלוטת התריס הוא סוג של סרטן המשפיע על תאי בלוטת התריס. זהו אחד מסוגי הסרטן השכיחים ביותר בנשים ויכול להופיע בכל גיל. התסמינים יכולים לכלול גוש בצוואר, קושי בבליעה, צרידות, שיעול ושינויים בקול. אפשרויות הטיפול כוללות ניתוח, הקרנות, כימותרפיה וטיפולים ממוקדים. חשוב להיות מודעים לתסמינים ולגשת לבדיקות סדירות כדי שניתן יהיה לזהות מוקדם את סרטן בלוטת התריס ולטפל ביעילות.
איך מזהים סרטן בלוטת התריס?
סרטן בלוטת התריס מאובחן בדרך כלל באמצעות שילוב של בדיקה גופנית, בדיקות הדמיה (כגון אולטרסאונד, סריקת CT ו-MRI), ביופסיה ובדיקות דם (כגון בדיקות תפקוד בלוטת התריס ורמות הורמון בלוטת התריס).
למה עושים מיפוי בלוטת התריס?
מיפוי בלוטת התריס משמש כדי לקבוע את הגודל, הצורה והמיקום של בלוטת התריס, כמו גם כדי לזהות כל חריגות או גידולים. הוא משמש גם לניטור היעילות של טיפולים במצבי בלוטת התריס. מיפוי בלוטת התריס מאפשר לאנשי מקצוע רפואיים לקבל החלטות מושכלות יותר לגבי אבחון, טיפול וטיפול מעקב.
איפה נמצאת בלוטות התריס?
בלוטת התריס ממוקמת בחלק הקדמי של הצוואר, ממש מתחת לגרון (תיבת קול).
האם קרצינומה זה סרטן?
כן, קרצינומה היא סוג של סרטן.
איך עובדת בלוטת התריס?
בלוטת התריס היא בלוטה קטנה בצורת פרפר הממוקמת בבסיס הצוואר. הוא מייצר הורמונים המווסתים תהליכים מטבוליים שונים בכל הגוף. ההורמונים הללו, טרייודותירונין (T3) ותירוקסין (T4), משפיעים על כמעט כל סוג של רקמות בגוף ועוזרים לווסת את חילוף החומרים, הצמיחה וההתפתחות, טמפרטורת הגוף וקצב הלב. בלוטת התריס גם מייצרת קלציטונין, שעוזר לווסת את רמות הסידן בדם. ייצור הורמונים אלו מווסת על ידי הורמון מגרה של בלוטת התריס (TSH), המשתחרר מבלוטת יותרת המוח בתגובה לאותות של ההיפותלמוס. תפקוד בלוטת התריס, כמו כל שאר הפונקציות של המערכת האנדוקרינית, מווסת על ידי מנגנון בקרה מרכזי הממוקם במוח. בלוטת יותרת המוח משחררת TSH ותירוטרופין (TSH) לזרם הדם כדי לווסת את רמות ההורמונים בתגובה לאותות מהמוח בלולאת משוב. בנוסף, תפקוד בלוטת התריס יכול להשתנות על ידי גנטיקה, תזונה וגורמי חיים כמו מתח. גורמים ליפרתירואידיזם וטירוטוקסיקוזיס פעילות יתר של בלוטת התריס נגרמת מתפקוד יתר או ייצור יתר של הורמוני בלוטת התריס.
איך יודעים אם יש לי בעיה בבלוטת התריס?
הדרך היחידה לדעת בוודאות אם יש בעיה בבלוטת התריס היא לבצע בדיקת דם. הבדיקה תמדוד את רמות הורמוני בלוטת התריס בזרם הדם ויכולה לסייע באיתור כל חוסר איזון. הרופא עשוי גם לעשות בדיקה גופנית ולשאול על הסימפטומים.
רוצים לדעת עוד? כנסו למדובר בריאות שלנו