הרפורמה במערכת המשפט | שר המשפטים לשעבר, ח"כ גדעון סער, מזהיר ממהלכי החקיקה של הקואליציה וקורא להעצים את המחאה.
בציוץ שפרסם אתמול (חמישי) בטוויטר כתב:
"הזהרו מספינים של שקרנים. לא רק שהקואליציה לא עוצרת לדקה עם מהלכי החקיקה. היא מכנסת במיוחד את הכנסת ביום א׳, צעד נדיר כשלעצמו, כדי לשנות את תקנון הכנסת. המטרה: למנוע קיום הבחירות לנציגי הכנסת בועדה לבחירת שופטים ולאפשר המעבר לתוכנית להשתלטות על בתי המשפט. המענה: להעצים את המחאה!"
הזהרו מספינים של שקרנים. לא רק שהקואליציה לא עוצרת לדקה עם מהלכי החקיקה. היא מכנסת במיוחד את הכנסת ביום א׳, צעד נדיר כשלעצמו, כדי לשנות את תקנון הכנסת. המטרה: למנוע קיום הבחירות לנציגי הכנסת בועדה לבחירת שופטים ולאפשר המעבר לתוכנית להשתלטות על בתי המשפט. המענה: להעצים את המחאה!
— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) March 2, 2023
העיתונאי והמגיש, שמעון ריקלין כתב בתגובה:
"אבל גם אתה חשבת שצריך רפורמה במשפט.
והבטחת לעשות אותה.
וגם הצהרת שאתה יותר ימין מנתניהו.
כיצד זה הדרדרת לדגלים השחורים?
ומדוע אתה לא עוצר לרגע לחשוב אם למקום שאתה נמצא בו אכן כיוונת"
סער השיב:
"לא רק חשבתי. עשיתי. אני העברתי את שינוי הרוב לבחירת שופטי בית המשפט העליון וגם את השימוע בועדה לבחירת שופטים. שניהם אחרי תהליך ארוך שנים שבסופו הסכמה רחבה. ״רפורמה״ זה לא שינוי משטר. אני עומד בדיוק באותו מקום שתמיד עמדתי. ואתם? מפרקים את המדינה וקורעים את העם. לא תינקו!"
לא רק חשבתי. עשיתי. אני העברתי את שינוי הרוב לבחירת שופטי בית המשפט העליון וגם את השימוע בועדה לבחירת שופטים. שניהם אחרי תהליך ארוך שנים שבסופו הסכמה רחבה. ״רפורמה״ זה לא שינוי משטר. אני עומד בדיוק באותו מקום שתמיד עמדתי. ואתם? מפרקים את המדינה וקורעים את העם. לא תינקו!
— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) March 2, 2023
העיתונאי יואב יצחק כתב:
"גדעון. האמת היא שהתחייבת לבצע רפורמה ניכרת במוסד היועץ המשפטי לממשלה. התחייבת לפצל. נימקת זאת בניגוד עניינים מובנה ולא חוקי שבו מצוי מוסד זה. ומה עשית? דיברת ודיברת. וכשנוכחת שהיועמ״ש מנדלבליט מתנגד, עצרת. ברחת מהתמודדות. תסביר אתה מדוע לא קיימת התחייבותך."
גדעון. האמת היא שהתחייבת לבצע רפורמה ניכרת במוסד היועץ המשפטי לממשלה. התחייבת לפצל. נימקת זאת בניגוד עניינים מובנה ולא חוקי שבו מצוי מוסד זה. ומה עשית? דיברת ודיברת. וכשנוכחת שהיועמ״ש מנדלבליט מתנגד, עצרת. ברחת מהתמודדות. תסביר אתה מדוע לא קיימת התחייבותך.
— יואב יצחק / Yoav Yitzhak (@YoavNews1) March 3, 2023