מספר מפגינים תקפו אמש (מוצ"ש) במילים חריפות את כתבת ערוץ 14 במהלך שידור חי מההפגנה בתל אביב. שוטרים נאלצו להגיע למקום כדי לחלץ את הכתבת והצלם.
מחאת השמאל יוצאת משליטה: המפגינים שחסמו את נתיבי איילון תוקפים את כתבתנו @ronalevi12 ואת צלם חדשות 14 – שנאלצו להיחלץ מהמקום בעזרת השוטרים#האולפן_הפתוח@ronalevi12 @Idotauber pic.twitter.com/xhlx4PqqE6
— עכשיו 14 (@Now14Israel) February 18, 2023
העיתונאי ירון אברהם כתב בתגובה:
"שלא כמו השתיקה המופגנת כשמסיתים ופוגעים בנו, בטח שלא כמו ליבוי ההסתה האקטיבי שמבצעים שם, אני חושב שצריך לגנות הבוקר באופן ברור ונחרץ את המפגין האלים שתקף את כתבת וצלם ערוץ 14. די עם זה! אין לזה מקום משום כיוון."
שלא כמו השתיקה המופגנת כשמסיתים ופוגעים בנו, בטח שלא כמו ליבוי ההסתה האקטיבי שמבצעים שם, אני חושב שצריך לגנות הבוקר באופן ברור ונחרץ את המפגין האלים שתקף את כתבת וצלם ערוץ 14. די עם זה! אין לזה מקום משום כיוון.
— Yaron Avraham ירון אברהם (@yaronavraham) February 19, 2023
העיתונאי רן בוקר כתב בתגובה:
"בושה שמפריעים לכתבת לעשות את עבודתה. הפרעה לכלי תקשורת בשידור ראויה לכל גינוי! עצוב ששוטרים היו צריכים לגונן עליה כדי שהיא תמשיך לעשות את עבודתה."
בושה שמפריעים לכתבת לעשות את עבודתה. הפרעה לכלי תקשורת בשידור ראויה לכל גינוי!
עצוב ששוטרים היו צריכים לגונן עליה כדי שהיא תמשיך לעשות את עבודתה. pic.twitter.com/03ED3DjN8y— Ran Boker רן בוקר (@ranboker) February 18, 2023
העיתונאי שמעון ריקלין
"צועקים דמוקרטיה ותוקפים עיתונאים.
איזו חבורה חסרת מודעות"
צועקים דמוקרטיה ותוקפים עיתונאים.
איזו חבורה חסרת מודעות— שמעון ריקלין (@Riklin10) February 18, 2023
העיתונאי שי גולדן:
"הדמוקרטים הגדולים מפריעים בכל פעם לשדר של עכשיו 14 לדווח מההפגנה. צפירות, דחיפות, קריאות גנאי, מכסים את המצלמה. גועל נפש. היום על המוקד, התעללות ברונה לוי, עיתונאית צעירה ורצינית. מתנצל, אבל אני לא קונה גרם אחד מהחרדה שלהם לדמוקרטיה. ואני מדבר על החוליגנים שמתעללים ברונה ובצוות של הערוץ בשם ״הדמוקרטיה״. עושים פיגוע לעיתונאית, וחוזרים הביתה ומרגישים צודקים וטהורים ולוחמי חופש. אותי האנשים האלה מבחילים."
שר התקשורת, שלמה קרעי (הליכוד) הגיב וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "אני מגנה בכל תוקף את תקיפת צוות ערוץ 14. חבורת אנרכיסטים שחושבת שתנהל את המדינה בבריונות, בסתימת פיות עיתונאים ובחסימת כבישים
מצופה מהמשטרה למגר בריונות כזו ביד קשה ולא רק להזיז הצידה את צוות השידור. עיתונות חופשית ומגוונת היא אחת מאבני היסוד בדמוקרטיה. נפעל לשם כך בכל הכח בעז"ה".
אני מגנה בכל תוקף את תקיפת צוות ערוץ 14. חבורת אנרכיסטים שחושבת שתנהל את המדינה בבריונות, בסתימת פיות עיתונאים ובחסימת כבישים
מצופה מהמשטרה למגר בריונות כזו ביד קשה ולא רק להזיז הצידה את צוות השידור. עיתונות חופשית ומגוונת היא אחת מאבני היסוד בדמוקרטיה. נפעל לשם כך בכל הכח בעז"ה.— ??שלמה קרעי – Shlomo Karhi (@shlomo_karhi) February 18, 2023